Mama, tu pentru mine ești "acasă"!
Superblog

Mama, tu pentru mine ești “acasă”!

Posted on in Superblog

Mai toată copilăria mi-am dorit să cresc mare. Nici nu înțelegeam prea bine ce înseamnă să fi om mare, și ma supărăm de fiecare dată când mama îmi spunea să mă bucur de copilărie, că mă voi satura să fiu adult.

Anii au trecut! Nici nu-mi dau seama când au trecut așa repede. Uneori mă întreb ce s-a întâmplat cu acea fetișcană de câțiva anișori care voia să crească mare și când am devenit și eu adult, mamă la rândul meu.

Am conștientizat acele cuvinte ale mamei mele, doar când alarma telefonului a început să sune în fiecare dimineață la oră fixă, dându-mi de veste că e timpul pentru o nouă zi de muncă. Știu, o să-mi spuneți că și în copilărie aveam alarma care mă anunța că este timpul pentru o noua zi de școală, însă o sa vă corectez. Mi-a plăcut la școală și pentru mine, școala nu a fost o corvoadă. M-am bucurat de anii de școală la maxim. Au fost cei mai minunați ani, anii în care am legat prietenii, în care am avut multe împliniri, dar uneori și dezamăgiri, anii de la care am avut atât de multe de învățat.

Uneori ma întreb de ce îmi doream în copilărie sa cresc mare?! Cred ca era dorința de a cunoaște ce se întâmplă după o anumită vârstă? Ce e dincolo de copilărie?

Nu prea o ascultam pe mama când îmi spunea să-mi trăiesc la maxim copilăria, să mă joc cât pot de mult și să mă bucur de prezent. Am înțeles asta doar când s-a terminat și a fost poate prea tarziu.

Dorința de a crește s-a transformat acum într-o dorință de a mă întoarce în trecut, într-o dorință în care toate responsabilitățile și grijile zilei de azi să-mi fie luate de pe umerii proprii și pasate unei alte persoane. Dar oare cui?

Cui altcuiva, dacă nu mamei!? Cea care a fost întotdeauna aproape de mine și m-a sprijinit din momentul în care am deschis ochii în această lume. Sunt convinsă că ea, cu dragă inimă ar accepta acest schimb, că doar ce nu face o mamă pentru copilul ei?!

În semn de recunoștință pentru această iubire ce mi-o poartă, ar trebui zilnic să-i mulțumesc. Uneori din nepăsare sau din neatenție uit să-i amintesc că îi sunt recunoscătoare și că iubirea e reciprocă, însă în acest an, de 8 Martie i-am oferit poate cel mai frumos cadou ce poate fi inclus în categoria Cadouri 8 Martie. A fost o carte personalizată exact pentru ea 🙂 , cu titlul : Mama, tu pentru mine ești acasă! Asta în condițiile în care de mai bine de 2 ani, ne despart mai bine de 2000 de kilometri, iar cu ajutorul acestei cărți am vrut să-i spun mamei că nu am nevoie de un loc anume pentru a mă simți acasă, am nevoie doar de ea.

Eram destul de sceptică în ce privea Cadoul pentru Mama, însă emoția a dispărut după ce cadoul a fost livrat și am primit feed-back-ul din partea ei. “Florina, a fost cel mai frumos cadou pe care l-am primit vreodată. Nimic nu se compară cu această carte!” mi-a zis mama cu vocea înlăcrimată și profund marcată de primirea acelui dar.

Ziua de 8 Martie este ziua internațională a femeii. În perioada copilărie știu ca în România era mai mult Ziua Mamei, însă cu timpul au început să fie serbate și fetitele de câțiva anișori, probabil în idea în care în viitor și ele vor deveni mame. Nici nu știu dacă 8 Martie a fost cel mai potrivit moment pentru a-i oferi un asemenea cadou mamei mele, însă dacă nu alegeam ziua de 8 Martie, cu siguranță aș fi ales să-i ofer un cadou în ziua de naștere a fiului meu.

Probabil sună ciudat pentru unii, însă ziua în care am devenit mămică, a fost momentul în care am înțeles o parte din sacrificiile pe care mama le-a făcut pentru mine, și deci, mai întâi de toate, ea trebuie celebrată.

La mulți ani, mama, în fiecare zi și în fiecare an!

                                                             Poza primita de la mama 🙂

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog2019 - Proba 4. O experiență memorabilă
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *