Superblog

Bucuria de a petrece timpul împreună :)

Posted on in Superblog

Era sâmbăta dimineața. Mama, ne anunțase încă cu o seară înainte că dacă vremea ține cu noi, vom merge la munte. Ne-am trezit toți bine-dispuși. Se prevedea o zi excelentă, așa că am pregătit toate cele necesare pentru un weekend cu familia la munte. Mi-o aduc aminte ca fiind prima mea vacanță. Eram încă în grădiniță, iar frații mei în clasele primare.

Am plecat la drum, fără să uităm acasă mingea, cărțile de joc și nelipsitul Rummy. Spun nelipsit, pentru ca Rummy a fost jocul copilăriei mele, jocul care reunea mereu familia în serile de sâmbătă sau duminică.

Sovata, stațiunea ce avea să ne fie casă pentru o săptămână, ne-a primit cu brațele deschise. Soarele strălucea pe cer și stațiunea era plină de turiști, dornici să lase în urmă forfota orașului, pentru liniștea muntelui. Cabana în care ne-am cazat era foarte aproape de Lacul Ursu, astfel a doua zi dimineața când ne-am trezit, era un peisaj superb. Îmi aduc aminte și acum, deși au trecut vreo 25 de ani de atunci. Freamatul pădurii și ciripitul păsărilor era parcă rupt din poveste. Ah, ce n-aș da să mai fiu pentru o clipă copil?!

Camera ce am avut-o închiriată era la etajul întâi al cabanei, dar avea posibilitatea să ieșim fie prin interiorul cabanei, fie de pe terasă.

Îmi amintesc că în fața cabanei era o tonetă cu înghețată și în acea săptămână petrecută la Sovata am mâncat înghețată la epuizare.

Tot la Sovata am învățat sa înot. Se știe că apa sărată te ține la suprafață, așa că acolo, în Lacul Ursu, nu am avut teama că mă voi duce la fund.

O altă amintire din acea primă vacanță e legată de Salina Praid, unde am ajung într-una din zilele petrecute la Sovata. Deși noi venisem de la Câmpia Turzii, și aveam salină la Turda, parcă e mai interesant când mergi undeva mai departe de casă.

Acea vacanță la Sovata a avut loc după un an de școală în cazul frățiilor mei și unul de grădiniță pentru mine, deci aveam și noi dreptul la vacanță.

Îmi aduc cu drag aminte de acea vacanță. In comparație cu vacanțele de atunci, acea vacanță a fost una simplă, însă acea simplitate de demult, apropia mai mult oamenii. Frumusețea României merită văzută cât de des posibil în compania celor dragi.

4Sunt aproape 22 de ani de când Christian Tour susține Dreptul la vacanță și este alături de fiecare om dornic de vacanță, oferindu-i o  vacanță de vis.

Ai nevoie de o vacanță? Poate e timpul sa te uiți peste ofertele de vacanță cu Christian Tour.

In fiecare zi realizez tot mai mult cât de importat e să-ți petreci timpul într-un mod plăcut și sa te bucur de ceea ce faci.

Recomand tuturor vacanța în Romania, la munte. Găsești liniștea care îți lipsește în forfota orașului, găsești simplitatea lucrurilor. Parcă și răsăritul și apusul sunt mai frumoase la munte, iar sunetul apei și ciripitul păsărilor sunt la ele acasă.

Azi, în secolul vitezei, nu mai avem timp să ne bucurăm de natură, de aceea muntele e cel mai recomandat loc de a ne reconecta cu ea.

Fiți egoiști cu voi-înșivă și cereți-vă Dreptul la vacanță!


Acest articol a fost scris pentru Șpring SuperBlog2019 - Proba 1.CHRISTIAN TOUR susține DREPTUL LA VACANȚA
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *