Călătorii

City break la Praga!

Posted on in Călătorii

Era 24 octombrie când am fost provocați să plecăm într-un city-break. Finii noștri ce-i avem aici în Anglia au venit cu idea, așa că am acceptat. Sunt deja mai bine de 5 ani, de când nu am mai fost într-un city-break, așa că decizia nu a fost foarte greu de luat.

Oferta era pentru Praga, și fiind un oraș pe care încă nu îl vizitasem am făcut rezervarea. Era pentru luna Februarie, iar pentru a-i da o notă mai romantică mini-vacanței, am optat pentru perioada 23-26 Februarie, astfel vom sărbători Dragobetele pe malul Vltavei.

Când am făcut rezervarea, mai aveam de așteptat nu mai puțin de 4 luni, dar timpul a trecut mai repede decât ne-am așteptat și deja plănuim următoarea vacanță 😉

Nu o să vă povestesc acum ce am vizitat la Praga, pentru ca vreau să aloc un articol special pentru fiecare zi petrecută aici, însă vreau încă de pe acum, să recomand Praga tuturor.

Am fost plăcut impresionată de acest oraș. Sistemul de transport este unul wow Când spun wow, ma refer la preț și la frecvența mijloacelor de transport în fiecare stație. Am avut un abonament valabil 72 ore, care ne-a permis sa circulam cu orice mijloc de transport din Praga (autobus, tramvai, metrou, feribot, funicular), iar biletul acestui abonament pentru cele 72 ore a fost 310 coroane (echivalentul a 10 lire).

Mâncarea se aseamănă puțin cu cea românească, iar deserturile mâncate aici au fost delicioase 🙂 Oricum în viziunea mea, dacă e dulce = bun, așa că sunt subiectivă la capitolul gastronomic. Tot aici am mâncat un fel de colac secuiesc (kurtos kalacs) cu înghețată și ciocolată foarte bun.

La Praga am fost pentru prima dată la un Observator și am văzut luna Marte.

A fost un city-break superb, de aceea nu o să vă mai țin mult în suspans 😉 și curând o sa revin cu detalii despre obiectivele turistice din capitala Republicii Cehe.

Pupici cu sclipici! :*

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *