Londra

Pășind printre staruri…

Posted on in Londra

Facebook-ul a binevoit zilele acestea să-mi amintească că în urmă cu aproximativ un an pășeam pe covorul roșul și mă pozam printre staruri. Am revăzut încântată fotografiile în care mă pozasem alături de Elvis, Einstein, întreaga familie regală și inclusiv în biroul prezidențial de la Casa Albă.

Da, anul 2018 a fost un an în care am vizitat multe locuri, printre care se numără și Muzeul de ceară de la Londra, binecunoscutul Madame Tussauds.

Îmi amintesc de parca ar fi ieri. Am optat sa vizităm muzeul într-o zi de sâmbătă. Soțul meu era liber vineri și sâmbătă, dar pentru ca eu lucram vinerea, sâmbătă ramanea zi de iesiri.

De la noi de acasa, locuiam atunci în zona Harrow, până în stația de metrou Baker Street, cea mai apropiată stație de metrou de muzeul de ceară, am făcut aproximativ 20 min. Așa că, era în jur de ora 11 când ne-am așezat la una din cele 3 cozi ce-ți permiteau întrarea în muzeu.

Deși părea relativ aglomerat, nu cred ca am așteptat mai mult de 15 minute și am pasit în interiorul muzeului. Prima sala ce am vizitat-o a fost cea cu starurile Bollywood, dar și câteva staruri muzicale. Aici m-am pozat alături de Salman Khan, dar asta pentru a nu o lasă pe Iulia Vântur sa fie singura româncă ce apare în fotografii alături de starul indian.

Am trecut apoi în zona de film și Arnold Schwarzenegger, în ipostaza lui din The Terminator m-a surprins. Nu precum au fost surprinși fanii lui de la Hollywood, în muzeul de ceara de acolo, când Arnold a pretins ca e o figurina de ceara și a sărit pe vizitatori. În cazul nostru, Arnold chiar era o figurina de ceara 🙂

Tot aici ne-am pozat alaturi de Katniss Everdeen, protagonista din “Jocurile Foamei”, pe care le-am urmărit alături de soțul meu.

Am pătruns apoi în zona de cultură și Albert Einstein s-a pozat alături de mine 😀

Culoarul conducea în zona de sport, unde Usain Bold și Nadal erau printre figurinele de ceara. Tot în aceeași sala era și zona de muzica, unde am avut ocazia sa ma așez pe unul din cele trei scaune de la “The Voice”, dar și sa fac o poza alături de Elvis Presley, Michael Jackson și Adele. Sala acea imensă se incheia cu zona liderilor lumii, unde m-am pozat alături de Mandela, dar și în fotoliul de la Casa Alba, alături de Trump.

Am uitat sa menționez ca am trecut și pe la balconul regal și ne-am pozat alături de întreaga familie regală.

O sperietură destul de mare am tras in Muzeul de ceara. Asta s-a intamplat când Kong, din Insula Craniilor și-a deschis gura și a început să racneasca.

Andres și soțul meu au fost fascinați de zona Marvel, unde s-au pozat alături de Spiderman, Hulk și Wolverine.

Sunt atât de multe figurine și Muzeul de ceară este un Must to see, dacă ajungeți la Londra sau în oricare alt oraș din cele 23 de locații existente.

Vă recomand să vă luați pachet de atracții turistice, întrucât, un bilet cumpărat online costa 27 lire, iar dacă optați pentru 2 atracții plătiți 40 lire, 3 atracții pentru 50 lire de persoana, iar pentru 5 atracții (Madame Tussauds, London Eye, SeaLife, Shrek’s Aventure și The London Dungeon) platiti doar 63 lire de persoana.

Noi am optat pentru primele 3 atracții și nu am regretat. London Dungeon și Shrek’s Aventure nu era indicat, având cu noi un copil de 3 ani.

Sper că vă sunt de folos informațiile primite!

Dacă ați vizitat vreo muzeu Madame Tussauds din lume, sau chiar cel din Londra, aștept cu interes părerile voastre. Va plăcut? Ce sentimente ați trăit?

Va pun mai jos niște poze ce le-am găsit prin arhivă 😉

Pe curand!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *