Viața de mamă!

Deja ai 4 ani… Oare unde fuge așa timpul?!

Posted on in Viața de mamă!

Era ora 9.15 când una dintre asistentele de pe secție au întrat în salonul în care stăteam ca pe ace în așteptarea ta. Nu dădeai nici un semn ca ai vrea sa ne întâlnești. Asistenta mi-a zis că doamna doctor ma așteaptă în cabinetul de consultatie. Nu știam atunci că avea sa fie ultima consultație și că urma să te cunosc și să te strâng în brațe.

Cu o zi înainte o altă doamna doctor, mi-a spus că din ce vede, ți-a fost cam frig și ți-ai pus un fular în jurul gâtului. Ce era mai neplăcut, era faptul că nu era prea confortabil în cazul în care îți doreai cu nerăbdare să cunoști lumea și riscai să rămâi blocat pe traseu.

Din cauza acestui fular și din cauză că la măsurători erai peste graficul medicilor, doamna doctor mi-a spus ca ar fi indicat să aleag cezariana, asta în cazul în care nu vreau sa risc (exact acestea au fost cuvintele ei).

Nici nu am apucat să vorbesc cu tatăl tău care era la serviciu, că deja sala de operație se pregătea. La ora 12 am intrat în operație. Așteptam cuminte să-ți aud glasul. Am simțit momentul în care te-au desprins de mine, ca și cum nu vroiai să pleci. Tu vroiai sa mai stai în burtică la mami. Nimeni nu a zis nimic pentru câteva momente. Parcă trecuseră o eternitate. Eram deja impacientată, când deodată ți-am auzit plânsul. Asta era tot ce așteptăm atunci. Să știu ca ești în regulă. Erai deja în mana medicului neonatolog și deci, erai în siguranță.

Ora nașterii a fost înregistrată ca fiind 12.40. Ai avut nu mai puțin de 4400 gr și 54 cm, ai fost mare încă de la naștere, iar azi ai împlinit deja 4 ani.

Fiecare zi petrecută alături de tine e o provocare pentru a mă autodepăși. Alături de tine am învățat ce înseamnă să mă pun pe locul doi. Și chiar dacă uneori parcă răbdarea mi-a ajuns la final, tot tu ești cel care îmi umpli rezervorul.

Ești un băiat bun, uneori prea bun și mă bucur că ne-ai ales pe noi să-ți fim părinți.

Azi, ai împlinit 4 ani, iar mami și tați îți doresc să ai în continuare o copilărie frumoasă, sa fi la fel de vesel și iubitor ca până acum, să ne cucerești în continuare cu gingășia ta.

Dacă parcă mai ieri îți priveam fălcile din primele zile de viață, azi mă uit la tine cum îți citești singur povești. Uneori te alinți și vrei să îți citesc eu, iar alteori tu vrei să citești, cerându-mi ajutorul doar atunci când sunt cuvinte mai lungi.

Azi, de dimineață, îl repetam împreună pe R. Pentru că nu-ți ieșea niciodată R, ci îl pronunțai L, te scuzați zicând ca încă nu ai 4 ani. În dimineața asta ceva s-a schimbat 🙂 Nu ai putut să-l zici pe R în limba română, dar ți-am zis să-l pronunț în engleză (AR). Ne-am amuzat amândoi cât de haios sună rau, rățușca, ramurica cu R englezesc 🙂

În concluzie ai reușit să-ți atingi obiectivul.

Tot tu ai zis ca de la 4 ani vei dormi singur, fără ca mami sau tati să mai stea cu tine. Aseară ai adormit cu tati. Însă se pare ca încă nu ești pregătit sa faci acest pas, asa ca noi vom avea răbdare. Poate acest obiectiv va trebuie să-l lași pentru aniversarea de 5 ani.

Iubitul meu, sunt atâtea lucruri care as vrea să ți le spun… Ți-ai dorit cadou de ziua ta o mașină precum a lui Dragoș. Înainte sa o comandam erai atât de nehotărât în privința culorii. Dragoș are mașină rosie, așa că parcă și tu ai fi vrut-o tot roșie. Apoi parcă ți-ar fi plăcut albastră. În final ai ales să fie albă, precum a lui tati, dar mi-ai dat emoții pana în ultima zi. Asta pentru că în momentul în care a venit curierul, erai foarte nerăbdător să o desfaci. Te-am întrebat ce culoare e mașina ce tocmai o primisei și mi-ai răspuns foarte sigur pe tine ca e roșie. Te-ai împăcat repede cu idea că e albă și că vei face echipă cu tati. Ai stat nerăbdător până ți-a fost montată și apoi, ai făcut raliuri prin casă. Nu te-am văzut niciodată mai incantat de un cadou precum ai fost de acesta mașină. Deși te bucuri de orice, această mașină te-a dus în culmea fericirii.

Special pentru aniversarea ta de 4 ani, ți-am cusut toate date din ziua în care te-ai născut. De la dată, la lungimea avută la naștere și kilogramele cântărite atunci, până la fulgii de nea care cădeau în acea zi de 21 ianuarie 2015. Toate acestea stau acum așternute în micul tablou, special cusut pentru tine. Ți-a plăcut când ai văzut rezultatul final. Asta pentru că scrie Andres, iar dacă e despre tine ești incantat 🙂

Acesta este scopul nostru, iubitul lui mama, să te vedem pe tine fericit așa că vom face tot ce ne stă în putere pentru a ne atinge scopul.

In ce privește tortul pentru ziua ta, și aici mi-ai dat emoții. Când ți-am dat comanda la tort, te-am întrebat cu ce ai vrea să-ți fie tortul și mi-ai zis că-l vrei cu Eroi în pijamale. Dorință ți-a fost împlinită, doar că ieri când îți lipeam prin casă baloane și sticker-ul cu La mulți ani! pe perete, lângă numele tău am lipit și niște stickere cu cățelușii din Patrula Cățelușilor, iar atunci ai început că vrei tort cu ei. Te-ai calmat relativ ușor, pentru ca ți-ai amintit că la aniversarea de 3 ani ai avut tort cu Patrula Cățelușilor.

Deja aștepți să mergi la școală. În fiecare zi mă intrebi, tu când vei merge la școală?! Deși mai e foarte puțin până vei începe școala, ești tot mai nerăbdător.

Copilul meu drag, mi-aș dori să te pot ține cât mai mult mic, să mă strângi în brate de fiecare dată când ai nevoie de siguranță, să-mi spui toate temerile tale cu convingerea că mami și tați are o rezolvare pentru orice.

Ador când ma iei în brate dimineața și îmi spui Te iubesc, mami! Sau atunci când îmi dai jeleul cel în formă de inimioară, iar când te întreb de ce l-ai ales tocmai pe cel în formă de inimioară să-mi răspunzi:  Pentru că te iubesc! Mă topesc cuvintele tale sincere.

Și mami te iubește, copilul meu drag, iar tați deasemenea. Se vedea asta când vine frânt după o zi de muncă și te ia la întrebări. Nu te investighează, ci vrea doar sa știe cum ți-ai petrecut timpul în lipsa lui.

Acum la final, vreau sa–ți amintesc că deși ai primit nenumărate cadouri frumoase și în acest an, cele mai importante cadouri pe care trebuie sa le ți aproape sunt sentimentele ce ți le purtăm, atât noi, părinții tăi, cât și toți cei dragi ai noștri.

Te iubim, copilul nostru drag!

La mulți ani, Andres!

Semnat,

Mami și tati!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *