Viața de mamă!

Nu vreau să creşti şi să-ți pierzi inocența şi nevinovăția din ochi!

Posted on in Viața de mamă!

Andres mai are puțin până împlinește 4 ani… El deja numără zilele… mai are doar 6 zile până la aniversarea celor 4 anișori. Mă întreb unde a zburat timpul?

Azi l-am certat. Găteam la bucătărie. El se juca pe covorul din living făcându-ți propriul lui joc. În auzeam din bucătărie cum bolborosește și avea un întreg scenariu. Venea din când în când la bucătărie să-mi amintească că mă iubește. E atât de adorabil! Era curios de ce lumina e aprinsă în cuptor. I-am spus că mami a pus cărniță la gătit și nu are voie să umble la cuptor. Dar parcă de ce îi zic că nu e voie, de aceea e mai interesant. Am ieșit pentru câteva clipe să scot ceva afară, în curte, că numai ce l-aud pe Andres mieunând. M-am speriat! El de fapt încercase să umble la cuptor, dar atingându-l a conștientizat că arde. Nu s-a ars, dar mai tare cred că s-a speriat. M-a speriat și pe mine așa că l-am întrebat pentru ce are urechile, dacă nu mă ascultă?

Cred că ai nevoie de urechi mai mari, așa ca de elefant, i-am spus eu supărată.

Așa ca Emily elefant? m-a întrebat el cu o voce nevinovată.

Da, ca Emily elefant și am bufnit în râs. Pentru necunoscători, Emily este unul din personajele din Peppa Pig, iar dacă nu știți cine e Peppa Pig, vă pot spune că sunt dese animate pentru copii, ceva în genul lui Tom and Jerry sau Sailor Moon din anii ’90 🙂

Chiar și în momente de supărare, Andres în inocența lui știe să ne bine dispună.

Pentru că se apropie cu pași repezi ziua lui și pentru că mă întreb unde o ia așa la goană timpul, parcă mi-aș dori să-l pot opri. Aș vrea să-l pot păstra pe Andres cât mai mult așa inocent și nevinovat.

Aș vrea să-l pot ține cât mai mult în brațele mele sau atunci când se joacă să vină din când în când să-mi dea câte o pupă și să-mi spună că mă iubește, aș vrea să pot să-l țin de mână de fiecare dată când se va simți în nesiguranță.

Știu, poate că par egoistă, dar de fapt aș vrea să-l ajut ca să țină cât mai mult în el puritatea și nevinovăția, iar răutatea și invidia ce o găsești uneori la orice pas, să nu-l atingă.

Mi-e imposibil, dar am rămân cu speranța că va lua tot ceea ce e mai bun de la viața!

Te-am iubit copilul meu drag, încă din momentul în care am aflat că o inimioară bate alături de a mea, te iubesc și azi și te voi iubi mereu, de acea îți doresc doar atât: să fii fericit!

Semnat,

Mama!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *