Acțiuni caritabile

Oare cât ne costă indiferența?

Posted on in Acțiuni caritabile

Vă scriam într-un articol precedent despre Secret Santa și despre Alina, cea pentru care am fost Moșul Secret în anul ce tocmai s-a încheiat.

Ei bine, Alina, e la rândul ei, Moș Crăciun pentru multe suflete aflate în nevoie. Alina are și “spiriduși” care să o ajute, fiind soție, mama Ilincăi de doar 4 anișori și deasemenea însărcinată fiind, nu ar putea face singură munca titanică din spatele unui grup de peste 18000 de membri.

Dacă stăm bine să ne gândim e greu și să numeri, de cum să ai grijă ca acest grup imens să-și atingă în fiecare zi scopul, fără să se “rătăcească”.

Eu o cunosc pe Alina prin intermediul Secret Santa, și mai exact prin intermediul WAHM Diaspora, pentru că asemenea mie, Alina meșterește ceva de acasă (găsiți pe Facebook: Ely Boutique și Ely’s Bufet).

Recunosc fără nici o urmă de îndoială, că Alina și colegele ei administrator și moderatoare de grup fac o muncă titanică.

Aproximativ o dată la 3 săptămâni, în cadrul grupului Licitații cu suflet, fetele astea minunate ce sunt în spate, analizează nenumăratele mesaje ce le primesc în privat cu diverse cazuri sociale, dau telefoane la primării, medici sau diverse instituții pentru a se asigura că totul e real, apoi pun pe roate o campanie de donații cu scopul de a acoperii total sau în parte nevoile cazului respectiv.

Ca să vă explic pe scurt cum stă treaba. Adminele și moderatoarele grupului în urma analizei aleg cazul, apoi postează campania pe grup penttu cazul în curs, prezentându-l. O parte din membrii grupului, donează diverse lucruri și servicii în cadrul grupului, iar membrii ce-și doresc acel lucru/serviciu donează direct în contul cazului respectiv.

Cum vă spuneam, pe grup sunt peste 18000 de membri, însă prebabil unii trec indiferenți peste postările acestui grup. De ce spun asta?! Pentru că din ce văd pe grup sunt tot aceași oameni care se implică.

Dar oare cât costă infiferența noastră?

Cazul care este acum în derulare, este despre Anastasia, o fetiță de nici 2 anișori, care a fost diagnosticată recent cu neurinom al sistemului simpatic paravertebral. Anastasia a trecut printr-o serie de operații, însă pentru o șansă la viață, Anastasia are nevoie de un tratament în Germania. Costul acestui tratament pentru un an ajunge la 165000€.

Pe Facebook s-a făcut și o pagină de fundrasing, unde se poate dona direct. Însă dacă cei 18000 de membri ai grupului despre care vă vorbeam, și-a rupe măcar o cafea (1-2€) s-ar aduna minim 20000€, doar de pe acest grup.

Ce trebuie să mai completez, este faptul că Anastasia are o soră geamănă, Ecaterina. Așa că părinți acestor fetițe minunate, trebuie să fie de două ori puternici. O dată ca să-i dea putere Anastasiei să lupte, iar apoi ca să fie alături de Ecaterina. Anastasia are nevoie de noi, iar Ecaterina are nevoie de sora ei geamănă.

Cei care sunteți părinți, faceți un exercițiu de imaginație sau aduceți-vă aminte când copilul vostru a avut febră și i-ați stat la căpătâi într-o noapte. Vă amintiți cât de îngrijorați erați? Știu, i-ați fi luat voi durerea copilului dacă ați fi putut… Oare de ce nu încercăm și acum să ajutăm puțin? Pentru că nu e despre noi și nu ne doare? Cred că ar trebui să lăsăm deoparte indiferența și să acționăm. În cazul de față e vorba de un copil, iar indiferența noastră ar putea costa vieți.

Cazurile în cadrul grupului se schimbă aproximativ la 3 săptămâni sau poate se prelungesc puțin pentru a se aduna mai mulți bănuți.

Nu cred că e mult, ca o dată pe lună să oferim din puținul nostru… Îmi plac tare mult cuvintele Părintelui Nicolae Steinhardt “dăruind, vei dobândi!”. Sunt convinsă că cei care incercați să dăruiți ceva, fie puneți o haină la licitație pentru cazul în curs, fie oferiți un serviciu sau achiziționați ceva în cadrul grupul caritabil, acea faptă vi se va întoarce. Găsiți mai jos detaliile bancare pentru cazul in curs.

Motto-ul de azi: “Fiți buni, nu doar de Crăciun!”

Menționez că pozele și campania de pe grupul Licitatii cu suflet au fost postate cu acordul mamei Anastasiei!

Please follow and like us:

2 Replies to “Oare cât ne costă indiferența?”

  1. Felicitări pentru inițiativă!! Într-adevăr oamenii trebuie să se ajute între ei si mai ales când vine vorba de copii. Un exemplu bun de urmat!

    • Multumesc mult! Așa ar trebui, ca oamenii să se ajute între ei, însă de multe ori trecem indiferenți pe lângă suferința celorlalți și asta ne poate costa. Poate nu realizăm că oricând se pot inversa rolurile și noi să fim cei aflați în nevoie…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *