Londra

WinterWonderland 2018

Posted on in Londra

Deja a trecut mai bine de o lună de zile de când am lăsat viața de Londra, pentru cea din Leicester. Nici nu realizez uneori cum zboară timpul. Andres e cea mai bună mărturie că timpul zboară și nu așteaptă după noi să ne dezmeticim. 

Cel mai probabil când vom realiza trecerea timpului va fi poate prea tarziu, sau vom avea momente de regret din cauza faptului ca nu am trăit altfel clipa. 

Deși ne-am mutat în afara Londrei, faptul ca eu încă studiez în Londra, ne tine oarecum legați de această mare metropolă. 

Săptămâna trecută am început un nou semestru la școală, așa că trebuia să-mi fac și eu apariția printre elevi 🙂 

Am decis sa mergem tustrei la Londra, întrucât zilele mele in care am școală sunt și zilele libere ale soțului meu, astfel încât Andres sa fie supravegheat. Așa că, zis și făcut! Marți după ce a ajuns Sergiu de la muncă, ne-am pus în mașină toate lucrurile de care aveam nevoie în cele 2 zile la Londra și am plecat la drum. 

Trebuie sa recunosc ca avem noroc ca avem o pereche de fini care încă locuiesc în Londra, asa ca avem cazare free 🙂

Drumul a fost relativ usor. În mai puțin de 2 ore am ajuns la destinatie. De menționat faptul ca de la fini de acasă până la colegiu unde studiez am făcut cu metroul o oră și 25 minute, ambele fiind în Londra 🙂

Am hotărât împreună cu finii noștri că este bine să profităm de excursia noastră la Londra și în ciuda faptului ca nu este zăpadă, sa ne plimbăm prin Hyde Park, unde se află în aceste zile cel mai mare târg de Crăciun din Anglia.

Astfel în ciuda frigului de afară, după o zi petrecută pe la colegiu, obosită și cu dureri de spate (am alunecat pe scări și m-am lovit destul de tare), am luat cu toții metroul cu destinația Marble Arch. 

Am făcut și o poza lângă Arcul de Triumf al Londrei, să imortalizez momentul. Anul trecut am întrat în Hyde Park dinspre Green Park, asa ca nu văzusem îndeaproape Marble Arch. 

Marble Arch 

Dacă anul trecut trebuia sa folosim bancomatele amplasate din loc în loc în târg pentru a scoate bani cash, întrucât contactless-ul nu funcționa și pe deasupra mai trebuia să plătim și comision per tranzactie, de această dată am fost plăcut surprinsă să văd afișe cu faptul ca 95% dintre comercianți acceptau contactless. 

Ciudățenia face ca exact mașinuțele care l-au atras pe Andres sa nu aibă contactless, însă am rezolvat rapid problema, întrucât era foarte aproape ghișeul de unde am cumpărat cu contactless fise la mașinuțele respective. 

Nu am plecat din târg fără să bem un pahar de vin fiert cu o aromă deosebită. Ne-am încercat norocul și la ceva standuri, în speranța că noi câștiga o jucărie mare din pluș. 

Am mâncat și o porție de churros, iar puțin după ora 21 ne-am îndreptat spre metrou. 

Este deja al doilea an când mergem în WinterWonderland. În ciuda frigului și a lipsei zăpezii, oamenii aleg sa se bucurie de magia Craciunului și sa iasă puțin din monotonia vieții de zi cu zi. 

Mi-ar fi plăcut să văd mai multe standuri cu ornamente pentru brad, obișnuită cu Târgu de Crăciun de la Sibiu, însă per total am petrecut o seara frumoasă, Andres a fost încântat pe mașinuțe, iar noi ne-am simțit bine în compania prietenilor nostri. 

Cel mai probabil vom face o tradiție din a vizita Târgu de Crăciun de la Londra, dacă la Sibiu nu mai putem ajunge 😉

Voi ce târg de Crăciun ați vizitat anul acesta? Ce va plăcut cel mai mult la târg? 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *