Superblog

O zi în pielea lui Spider-Man!

Posted on in Superblog

Soarele parcă și el se supărase de nepăsarea oamenilor față de natură și mediul înconjurător. Uzina de îngrășăminte chimice din oraș deja devasta din ce în ce mai mult natura. În jurul blocurilor, spațiile verzi erau deja inexistente. Furnalele uzinei eliberau reziduuri cu o concentrație tot mai ridicată de amoniac. Deși Garda de Mediu primise tot mai multe sesizări din partea locuitorilor orașului, parcă nimeni nu lua măsuri.

Miles Morales era un tip timid ce lucra la ziarul local. În încercarea lui de a găsi soluții pentru natura și pentru comunitatea din care făcea partea, adesea lucra cot la cot cu prietenul său chimist Andrew.

Așa se face că în dimineața zilei de 28 decembrie 2018 se trezise pe podeaua laboratorului în care prietenul său Andrew, încerca să găsească o substanță care să purifice aerul din orașul în care trăiau. Parcă își pierduse pentru moment cunoștințele și tot odată se simțea că nu se simte bine în pielea lui. Plecă înspre casă și simțea că ar trebuie să treacă pe la medic în prealabil. Ajunge acasă și se bagă direct în pat. Febra, transpirațiile și comportamentul ciudat îl ține în casă două zile.

După o scurtă perioadă de timp, realizează că are niște puteri supraomenești și astfel își pune în aplicare un plan pentru a-și ajuta orașul și nu numai.

În urma discuției cu Andrew, Miles își propune să aplice peste furnalele uzinei, filtre mult mai bune decât cele actuale. Cu ajutor supra-puterilor sale, Miles  escaladează furnalele fără să fie văzut de către paznici și aplică peste acestea filtrele realizate în laboratorul lui Andrew.

La scurt timp după această acțiune, aerul din oraș devine parcă mai respirabil. Locuitorii orașului credeau că Garda de Mediu este responsabilă pentru această problemă relativ rezolvată. În spatele acestei realizări se afla de fapt un om cu supra puteri.

După evenimentul ciudat petrecut în acea noapte de 28 decembrie 2018, Miles tipul timid care voia numai bine pentru lumea din jur și pentru comunitatea din care făcea parte, a devenit un timid sub acoperire, mai exact “Omul-Păianjen: În lumea păianjenului”.  Această mască a lui Spider-Man, îl ajuta pe Miles să-și păstreze identitatea, dar în același timp să-și formeze o lume a lui.

Curând în cinematografele din România se va lansa prima animație din seria Spider-Man.

Uneori, oamenii refuză să acționeze în anumite situații, tocmai din teama de a nu fi luați în derâdere de către apropiații lor. Fiecare dintre noi am fost înzestrați cu o supra-putere. Unii suntem buni specialiști la gătit, alții poate avem o voce excepțională. Unii poate suntem ași la locul de muncă, sau poate suntem specialiști în sala de operație. În oricare domeniu am activa, e important să ne simțim bine în pielea noastră. Având o mască, înseamnă că avem ceva de ascuns, sau ne e teamă de reacția celor din jur la aflarea adevăratei noastre fețe.

În ziua de azi, punem prea mult preț pe părerea celorlalți și prea puțin pe sentimentele proprii. Spider-Man a avut șansa să poată să apeleze la o mască atunci când comunitatea are nevoie de ajutorul lui, însă noi putem oricând să ne oferim ajutorul chiar dacă nu putem/vrem să purtăm o mască.

Cred cu tărie că în momentul în care vrei să ajuți comunitatea, nu ar trebui să poți o mască. Faptele filantropice se fac cu toată ființa, nu doar de fațadă.


Acest articol a fost scris pentru SuperBlog2018 - Proba 26. Dincolo de masca lui Spider-Man
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *