Superblog 2018

Prima întâlnire nu se uită niciodată!

Posted on in Superblog 2018

Andreea împlinise de curând 17 ani. Sâmbătă, a avut petrecere mare cu ocazia zilei ei de naștere. Își invitase aproape toată clasa și alți câțiva colegi din clasele paralele de la liceul la care învață.

Printre invitați era prezent și Mihai. Îl urmărise încă din prima zi a clasei a noua. Andreea ocupase atunci banca a treia de la geam, însă alături de ea se așezase Matei, un coleg din școala generală.

Mihai se așezase la geam în bancă cu Ioana. Multe negocieri a avut Andreea cu Ioana în a-și schimba locurile în bancă, însă fără nici o izbândă. Mihai era cel mai râvnit băiat din clasă, iar Ioana nu voia să renunțe la colegul ei de bancă așa ușor.

La petrecerea de ziua ei, Andreea interacționase cu Mihai mai mult decât în cei 2 ani de școală. Probabil acesta a și fost motivul pentru care Mihai a invitat-o pe Andreea în oraș. Primise aprobarea mamei sale, iar acum era în impas cu ce ținută ar trebui să adopte astfel încât să-l surprindă pe Mihai într-un mod plăcut.

Mai erau doar două zile până la marea întâlnire, întâlnirea la care visase încă din prima zi de liceu. Deschisese de câteva ori dulapul și parcă nimic nu se potrivea cu stilul ei și importanța întâlnirii. Mama sa, văzând-o preocupată se oferă să o ajute.

Draga mea, știu perfect prin ce treci. Am avut exact aceleași emoții când am ieșit prima dată cu tatăl tău la cină. Pe vremea mea, tinerii ieșeau la cină sau la film, mult mai des. Acum voi interacționați mult mai mult pe Facebook și Instagram. Nu ar trebui să te îngrijorezi. Fii naturală. Hai spune-mi cu ce haine te simți cel mai confortabil?

– Confortabil? întreabă Andreea nedumerită.

Da, draga mea! Dacă vei alege să te îmbraci confortabil, vei reuși să fii naturală, iar prima ta întâlnire va fi una de neuitat, sunt convinsă de asta. Ești o fată minunată, iar asta va înțelege și Mihai după întâlnirea cu tine. Imaginează-ți că vei purta o rochiță în care te simți inconfortabil, dar o porți doar pentru a-l impresiona pe Mihai. Faptul că nu te simți leger în acea rochiță te va face să stai constrânsă toată seara și nu vei putea să te bucuri de moment.

Da, mama, ai dreptate! răspunse Andreea luminându-se la față. Voi alege să port o pereche de blugi. Ști blugii aceia ce mi i-ai cumpărat la ultima ta comandă pe net? Cei cu broderie pe un picior?

– Da! Acei blugi sunt perfecți! exclamă mama Andreei.

Îmi voi lua o cămașă și asta e. Mi-ar fi plăcut să încalț niște pantofi, dar cum vremea nu e tocmai favorabilă, voi opta pentru ghetele mele preferate. 

Iată că veni și seara zilei de sâmbătă. Mihai trebuia să o ia pe Andrea la ora 5pm. Câteva minute înainte de ora 5, soneria sună.

Mama Andreei deschide ușa și-l întâmpină pe Mihai. Se citea clar pe chipul lui aceeași emoție ce o avea și Andreea. Părea că amândoi se aflau la prima întâlnire. 

Andreea coborâse tacticoasă scările ce aduceau din camera ei de parcă ar fi purtat o rochie de prințesă și urma să meargă la bal.

Mama ei, le urase amândurora o seară frumoasă și închisese ușa în urma lor. Puțin după ora 10 pm, Andreea se întorsese deja acasă. Mama ei o aștepta nerăbdătoare să afle cum am decurs întreaga întâlnire.

Andreea părea entuziasmată, așa că se așezaseră pe canapea și începură să povestească.

Se pare că Mihai rezervase o masă la restaurant. Ajunși acolo, s-a oferit să-mi ia de pe umeri paltonul și să-l ofere celor de la garderobă. Apoi, ajunși lângă masa ce am avut-o rezervată, mi-a tras scaunul și a așteptat să mă așez eu, abia pe urmă s-a așezat el. Mama, a fost un adevărat gentleman. La început am avut impresia că nu am o ținută foarte potrivită pentru acel restaurant, dar Mihai mi-a adus complimente ținutei, așa că m-am simțit minunat. După cină, am ieșit la plimbare prin cetate, și pentru a face față frigului, am ales să luam de pe drum câte un pahar de vin cald. Mama, a fost într-adevăr o întâlnire de neuitat. 

Mă bucur tare mult pentru tine, fata mea. E important să ai astfel de amintiri. Și sunt convinsă că vei mai avea parte de multe altele de acest gen.

Andreea povestise pe scurt, seara ce tocmai se încheiase cu ochii sclipitori. Se citea ușor entuziasmul de pe chipul ei. Asemenea sentimente descriu cel mai frumos o primă întâlnire. Nu degeaba se spune că prima iubire nu se uită niciodată, sunt convinsă că nici Andreea nu va uita această primă întâlnire.
Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018 –  Proba 24. Prima întâlnire: cu ce te îmbraci ca să atragi atenția fără a fi ostentativ?
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *