Superblog 2018

Fii bun, nu doar de Crăciun!

Posted on in Superblog 2018

Mai sunt exact 4 săptămâni până la Crăciun. Mai toată lumea e în goană după cadouri. Alături de noi, uneori într-o lume paralelă, zac sute de copii și bătrâni care poate se culcă cu stomacul gol, sau își doresc de la Moș crăciun un pachet de biscuiți, în cazul copiilor, sau o vizită din partea copiilor, în cazul vârstnicilor.

Nimic nu poate fi mai dureros decât să îți dorești ca cei dragi să-ți fie alături, iar lor nici să le pese de tine.

Sunt atât de mulți vârstnici care au fost lăsați în voia sorții tocmai de cei cărora le-au purtat de grijă în perioada copilăriei și adolescenței. Mulți dintre acei vârstnici se află azi în grija diferitelor centre de îngrijire, sau alții dintre ei stau singuri.

Binele nu costă!

E important ca fiecare dintre noi să înțeleagă că binele nu costă. Binele înseamnă dăruire, frumusețe, comuniune. Și pentru că am făcut referire la început despre copiii și vârstnicii aflați în nevoie, în cazul lor a face binele nu costă, sau dacă costă, costă prea puțin. În cazul unui vârstnic ai putea oricând să-i oferă o oră din timpul tău în care să aibă cu cine să mai depene din amintiri, iar pentru un copilaș, de multe ori un fruct sau un corn e mai mult decât el se așteaptă s primească de la un necunoscut.

E important ca fiecare dintre noi să deschidem ochii la nevoile comunității, însă nu e nevoie sa deschidem doar ochii fizici, ci și cei ai sufletului. De multe ori, poate, cu ochii trupului vom spunem că ne este imposibil să ajutăm, că și noi suntem săraci, sau că azi nu putem, poate altă dată. Dar dacă optăm pentru a deschide și ochii sufletului am conștientiza cât de norocoși suntem noi că avem familia aproape de noi, că avem ce să punem pe masă sau că pruncii noștri nu se duc seara la culcare fără a cina.

Renunță o la o cafea pentru a face un bine!

Câți dintre noi plătim zilnic pentru o cafea în oraș? Sunt convinsă că suntem mulți. Ei bine, vreau să vă spun că BCR  a creat și susține un proiect dedicat în special tuturor formelor de ONG din România.  Acest proiect este Bursa Binelui și este singura platformă online de donații fără comision. În cadrul acestei platforme, ajutorul se oferă prin donații online. Suma minimă acceptată este de 5 lei, cred că mai puțin decât o cafea, iar donația maximă nu poate să depășească 1000 lei. Toate plățile sunt securizate și intră sub incidența legilor transferurilor bancare. 

Scopul acestei platformei este de a oferi crowdfunding, folosindu-se de resursele online pentru a finanța proiectele, apelând astfel la comunitate ca la un potențial finanțator.

Pe de alte parte, fiecare om poate astfel să se implice în acțiunile de fundraising, arătând că-i pasă de comunitatea din care face parte. 

Toate proiectele înscrise pe platforma Bursa Binelui nu au valabilitate doar în preajma sărbătorilor de Crăciun. Nu doar de Crăciun trebuie să fim mai buni, ci în fiecare zi a anului. Fă ca pentru cei aflați în nevoie, Crăciunul să fie în fiecare zi!

Sămânța care rodește!

De când am devenit mama am cunoscut sentimentul de îngrijorare părintească. În fiecare zi, îmi doresc ca băiețelul meu să vadă în noi ( părinții lui) modele bune. Vreau din tot sufletul să sădesc în inima lui sămânța cea bună, care să rodească cu rod bun. Vreau să ajungă la vârsta maturității și să conștientizeze cât de noroc a fost, dar în același timp să știe să împartă și altora din norocul lui.


Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018 –  Proba 23. Fapte bune tot timpul anului prin Bursa Binelui – singura platformă de donații fără comision

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *