Superblog 2018

Tu ce-ți cumperi de Black Friday?

Posted on in Superblog 2018

Văzusem de curând o fotografie cu Bill Gates și Mark Zuckerberg, co-fondatorul Microsoft, respectiv fondatorul Facebook. Fotografia avea ca descriere suma pe care aceștia au investit-o în haine. Era infimă în comparație cu zerourile pe care aceștia doi le au în conturile lor bancare.

Am stat puțin pe gânduri atunci și am procesat în ce investesc eu banii, la nivel de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii. Nu sunt deloc fana hainelor de firmă, însă sunt împătimită după haine de calitate. Iar dacă a avea haine de calitate, înseamnă să fie de firmă, nu mă dau înapoi.

Nu de puține ori au fost momentele în care vedeam în vitrinele magazinelor diverse articole vestimentare ce îmi lipseau din garderobă și le simțeam lipsa, dar din cauza prețului ridicat îmi puneam pofta în cui.

Acum, în secolul vitezei și era tehnologiei, eu am un anumit ritual atunci când vreau să-mi reîmprospătez garderoba, pe care am să vi-l dezvălui în rândurile ce urmează. Majoritatea magazinelor fie că sunt ele de articole vestimentare, electronice, electrocasnice sau instrumente muzicale, au pe lângă un magazin fizic și un site. Pentru unii dintre noi este mult mai comod să facem cumpărăturile online, să le verificăm la noi acasă, iar în cazul în care nu sunt așa cum le-am visat, să le facem retur către magazinul online de unde le-am achiziționat. Uneori prețul nu este tocmai pe gustul nostru și aici intervine aliatul meu, care mă scapă la nevoie, și anume Black Friday.

Un studiu GPeC recent demonstrează că 7 din 10 români din mediul urban așteaptă să facă cumpărături de Black Friday. Printre acei 7 români mă număr și eu, iar lista mea să mărește de la o zi la alta.

Dacă articolele cumpărate din mediul online, nu sunt precum la piață, unde te mai poți târgui cu vânzătorul asupra prețului, în mediul online, singura portiță o ai în zilele de promoții, când majoritatea produselor sau anumite categorii de produse sunt în ofertă.

Acum, nu apropiem cu pași repezi de Black Friday / Vinerea Neagră. Un fenomen împrumutat de la americani, ce are loc a doua zi după ziua Recunoștinței. Drept urmare, toate magazinele fie ele online sau cu locație fizică, au anunțate reduceri masive la mai toate produsele.

Acum e momentul să se acționeze!

Vă ziceam de ritualul meu. Ei bine, de-a lungul anului când realizez că îmi lipsește ceva din garderobă, care nu e de urgență, dar totuși mi-l doresc îl pun pe listă. Fie folosesc acea listă pe diverse site-uri care oferă reduceri în cazul în care comenzile depășesc o anumită sumă, fie aștept Black Friday, când e imposibil să nu găsesc produsele ce le am pe listă la un super-preț.

Așa se face că acum am pe lista de Black Friday o poșetă de la Tommy Hilfiger. Am găsit-o la un preț bun în secțiunea genți de damă pe site la Answear. E o poșetă din piele ecologică, numai bună de ieșit seara în oraș, mică și cochetă, așa cum îmi place.

Tot pe lista mea de Black Friday sunt și câteva jucării pentru Andres, băiețelul meu. Prefer să fac cumpărăturile pentru Moș Crăciun din timp la un preț mai ieftin. Oricum, Andres e schimbător, la cei 3 ani ai lui, vrea în fiecare zi tot altceva de la Moș Crăciun, așa că e mai bine să cumpărăm o parte din cadouri la ofertă 🙂 .

Și dacă tot e Black Friday, să folosim acest eveniment și pentru soțul meu, care are nevoie de ceva încălțăminte specifică sezonului rece. Ghetele pentru bărbați, se pare că s-au așternut și ele pe lista mea de cumpărături.

Bineînțeles că vom alege modelul împreună, că nu vreau să risc în a-i cumpăra ceva ce nu e pe gustul lui. Eu am câteva modele care mi-au plăcut mult la un simplu search, dar mai așteptăm până în 23 Noiembrie, supranumită și Vinerea Neagră a acestui an.

Cu siguranță în ziua de Black Friday voi pune și alte articole în coș, că dar așa sunt eu, dacă e mai ieftin, de ce să nu-l cumpăr?!

Voi ce vreți să vă cumpărați de Black Friday?


Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018 – Proba 18. Dorințe fashion de Black Friday

Please follow and like us:

2 Replies to “Tu ce-ți cumperi de Black Friday?”

  1. De black Friday am cheltuit si banii pe care nu ii aveam si nu glumesc. Nu stim sa economisim.
    Asteptam ziua asta de zici ca ne dadeau ceva gratis. Da, ne-au dat, portofelele goale :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *