Superblog 2018

Medicul care mi-a luat fluturii din stomac!

Posted on in Superblog 2018

Momentul în care am aflat că sunt însărcinată a fost printre cele mai fericite momente din viața mea. Am avut însă o sarcină toxică și până la patru luni de sarcină am fost parcă abonată la clinica de ginecologie. Spitalizările repetate și controalele nenumărate, îmi provocau deja un sentiment de îngrijorare. Toate acestea s-au încheiat în săptămâna a 17 de sarcină, când deja bebelușului meu îi plăcea tot mai mult în burtică și astfel nu-mi mai dădea ”bătăi de cap”.

Zilele au trecut și iacă se apropia cu pași repezi, ziua mult așteptată. Deja împlinisem 40 de săptămâni și atât eu, cât și soțul meu, așteptam momentul întâlnirii cu copilul nostru. Îi știam liniile corpului din ecografiile 3D și atingerea mânuțelor și a piciorușelor i-am simțit-o cu câteva luni în urmă, dar vroiam să-l ținem în brațe.

S-a lăsat așteptat! O ultimă ecografie i-a arătat doamnei doctor ginecolog că băiețelul meu avea cordonul ombilical în jurul gâtului, lucru ce a făcut-o să-mi sugereze nașterea prin cezariană. Deși mi-am dorit mult să nasc natural, mi-a fost sugerat să nu risc și am acceptat. La doar 3 ore după acea ecografie eram deja în sala de operație.

Am născut un băiețel sănătos de 4400 grame și 54 cm. Fiind la terapie intensivă după intervenția de cezariană eram cu gândul la băiețelul meu, pe care încă nu-l văzusem și care nu era lângă mine, când deodată se apropie o doamnă doctor cu un ”ghemotoc” în brațe și-l pune lângă mine.

Felicitări, doamnă! Aveți un băiețel mare și sănătos!” mi-a spus cu o voce caldă și liniștită. Era o îmbrăcată atipic, lucru care m-a făcut să o privesc lung. Obișnuită fiind ca mai toți medici să aibă halate medicale albe, aceasta avea o bluză imprimată cu fluturași. Parcă special pregătită pentru a lua fluturii din stomacul fiecărei mămici la prima întâlnire cu dragostea pentru copilașul ei.

Am petrecut atunci cu Andres nu mai mult de 30 minute. Când doamna doctor l-a luat de lângă mine eram convinsă că e pe mâini bune. Nu cred în vorba ”Haina îl face pe om”, dar în cazul meu, ținuta doamnei doctor mi-a oferit încredere și eram convinsă că empatizează cu fiecare mămică din acea secție.

Am fost internată la terapie intensivă o zi. După care am fost transferată într-un salon alături de băiețelul meu. În continuare am fost atent supravegheată de acea doamnă doctor neo-natolog. În fiecare zi eram plăcut surprinsă să constat că de fapt avea mai multe bluze medicale cu imprimeuri.

Cel mai mult mi-au plăcut bluzele imprimante cu flori. Când intra în salon aducea primăvara cu ea, chiar dacă afară zăpada nu contenea să se oprească. Încă o dată mi se demonstra că omul sfințește locul.

După aproape o săptămână în care îl consulta zilnic pe Andres și supraveghea îndeaproape stare lui de sănătate, mi-am permis să o întreb de unde își achiziționează halatele. Îmi plăceau atât de mult și mi-aș  dori ca tot mai mulți medici să adopte halatele colorate sau bluzele medicale cu imprimeuri. Cred că oferă pacienților mai multă încredere și deschidere față de cadrele medicale.

Mi-a spus că cei de la eHalate.ro au un magazin online de costume medicale și echipamente de lucru. Comanda se face simplu și rapid pe site, iar pachetul ajunge acasă în maxim 5 zile lucrătoare.

Deja sunt aproape 4 ani de la nașterea lui Andres și încă mă mai gândesc cu drag la doamna doctor. Mi-a creat o impresie mai mult decât plăcută, drept pentru care am vorbit despre ea tuturor.


Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018 – Proba 16. Importanța ținutei cadrelor medicale în fața pacienților

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *