Superblog 2018

Centrul pentru copii – proiectul meu de suflet!

Posted on in Superblog 2018

Fiind absolventă de Asistență socială, am conștientizat încă din perioada studenției lipsa de servicii sociale pentru persoanele cu dizabilități și copiii proveniți din familii defavorizate.

Dintotdeauna mi-am dorit să reușesc să fac ceva pentru comunitate, iar acum cred că am ocazia. Mi-am pus ambiția să înființez o asociație pentru copiii cu dizabilități și pentru copiii proveniți din familiile defavorizate.

Fondurile europene nerambursabile ar putea fi rampa de lansare în acest proiect, așa că am început documentația. Înființarea unei asociații are nevoie mai întâi de toate, de un spațiu, unde se vor derula toate activitățile cu și pentru copii, fie că sunt din familii defavorizare, fie că sunt cu dizabilități.

Am ales că fac acest demers în orașul meu natal. Vreau să fac cât de multe pot pentru comunitatea care m-a făcut om mare, omul care sunt astăzi.

Pentru a nu pierde prea mult timpul, am decis să am o întrevedere cu domnul primar, căruia i-am prezentat proiectul meu; de la amenajarea spațiului și găsirea beneficiarilor, până la programul de activități pentru beneficiari și plata angajaților, toate aceste aspecte erau trecute în proiectul meu.

Am primit mână liberă din partea domnului primar și chiar mi s-a pus la dispoziție un teren în centru orașului pentru a fi la îndemâna tuturor viitorilor beneficiari. Am primit ajutor și din partea echipei de asistenți sociali ai primăriei pentru a cosmetiza împreună proiectul și al depune pentru finanțarea europeană nerambursabilă.

Pentru că ne aflăm în perioadă precedență Sărbătorilor de Crăciun, am decis să realizăm diverse acțiuni caritabile în oraș, de la concert de colinde, la târg cu donații, toate acestea având ca scop adunarea de fonduri financiare, care ne vor ajuta să demarăm proiectul de construire a viitorului Centru pentru copii.

Ne dorim să construim un centru pentru acei copii aflați în nevoie, un centru care să-i reprezinte și pe care să-l îndrăgească, nu doar un centru cu 4 pereți în care să-și desfășoare niște activități. Vrem să realizăm un centru care să fie pentru ei, o a doua casă, iar pentru asta avem nevoie de un arhitect care să realizeze un proiect analizat atent atât din punct de vedere financiar, funcțional, dar mai ales estetic.

Am început să mă documentez temeinic în tot ce privește echipele de proiectare și așa am ajuns la AIA Proiect. AIA Proiect pune la dispoziția beneficiarilor proiecte de case personalizate și optimizate în funcție de amplasament și așteptările proprietarului. Echipa AIA Proiect poate parcurge toți pașii necesari construcției, dar și pașii legali pentru a oferi valoare unei case la momentul preluării de către viitorul locatar și oferă suport pe toată perioada pre- și post-execuție. Punerea în valoare a amplasamentului începe de la deplina înțelegere a ideilor beneficiarului și se încheie cu verificarea implementării de către constructor a tuturor cerințelor. Atenția la detalii, experiența, cunoștințele solide în domeniu și pregătirea continuă îi ajută să aducă valoare în proiectele lor. Toate aceste detalii găsite pe site-ul AIA Proiect, m-au determinat să-mi doresc o colaborare cu ei. Sunt convinsă că vor înțelege exact ce-mi doresc de la acest centru. De la rampe de acces pentru persoane cu dizabilități, la săli de masă și spații de joacă, toate aceste aspecte trebuie să fie în prim-planul unui proiect de casă. Am căzut de acord că vom avea nevoie de o cameră pentru sala de mese, o sală de clasă unde copii ar putea să-și facă temele primite la scoală, o sală de recuperare pentru cei cu dizabilități,  sală de joacă pentru atunci când vremea nu ține cu noi și nu putem folosi curtea exterioară, un spațiu pentru cabinetul medical, bucătăria, birouri și grupurile sanitare. În curte aveau să fie amenajate mai multe spații de joacă adaptate atât pentru copii fără probleme, cât și adaptate celor cu dizabilități. Centru nostru pentru copiii, va fi o a doua casă pentru ei, asa că avem nevoie de persoane care asta fac toată ziua, proiecte de case, fiind siguri că vor oferi un proiect așa cum am visat.

Cei 13 ani de servicii complete de proiectare și consultanță a companiilor și persoanelor fizice din Romania oferiți de AIA Proiect, m-a determinat să am încredere în serviciile lor și sunt convinsă că centru pentru copii va ieși așa cum am visat, iar ei se vor simți foarte bine când îi vor trece pragul.

Când am apelat la ei, am fost asaltată cu o multitudine de întrebări, care pentru moment mi s-au părut că nu au nici o legătură cu subiectul, dar am aflat mai apoi că toate răspunsurile mele, îi ajuta foarte mult să realizeze un proiect care să mă mulțumească pe deplin. Am citit multe din recenziile clienților care au colaborat cu AIA Proiect și au trecut prin etape similare, iar rezultatul a fost pește așteptări.

De multe ori am avut ocazia să colaborez cu alți proiectanți, care de fapt erau doar niște intermediari. Echipa AIA Proiect este o echipă multidisciplinară, care dispune de cunoștințe în proiectare și o experiență impresionantă în realizarea de proiecte de case adaptabile amplasamentului dorit de beneficiari. Toate proiectele oferite de AIA Proiect sunt realizate de echipa lor și aceștia garantează că proiectele realizate de ei vor primi autorizația de constricție.

Cred că este foarte important să oferi un spațiu cu o anumită valoare sentimentală atunci când realizezi un centru centru copii, și nu doar un loc, un spațiu de activități. Așa cum Geppeto din dragostea lui pentru lemn a reușit cu ajutorul zânei să-i dea viață lui Pinocchio, așa se întâmplă și în cazul arhitecților, care nu doar pun un acoperiș deasupra capului pentru viitorii beneficiari ai locuinței, ci oferă siguranță și sentimentul de ”acasă”.

Acest proiect va fi proiectul meu de suflet și alături de toți cei implicați, de la arhitecți și constructori, de la donatori la furnizori, de la angajați la beneficiari, toți vor lucra împreună la binele și dezvoltarea comunității.

Îmi doresc nespus de mult ca acest proiect să fie transpus cât mai curând în fapte!


Acest articol este unul imaginar a fost scris pentru SuperBlog 2018 - Proba 5. Punctul în care arta intersectează ingineria

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *