Superblog 2018

City break romantic, într-un oraș boem!

Posted on in Superblog 2018

Era iulie 2011. Deja eram departe unul de celălalt de mai bine de 2 luni. Facturile telefonice erau din ce în ce mai mari și pentru că aveam nevoie să să cred că acea iubire întâlnită la sfârșitul lunii Martie, nu avea să plece prea ușor din viața mea, am luat frâiele în mâini și i-am propus, ca la întoarcerea în țară să plecăm împreună într-un city-break.

Ne cunoscuse puțin după Anul Nou. Dacă bine îmi mai aduc aminte era o seară de joi…cred că era 13, dar cum nu prea cred în negativitatea zilei de 13, pentru mine se pare că a fost una pozitivă. La sfârșitul lunii martie am devenit iubiți, dar apoi în luna mai am fost nevoiți să ne separăm pentru o perioadă. El plecând din țară, iar eu rămânând în România.

City-break-ul era tot ce aveam nevoie la întoarcerea lui în țară. Aveam nevoie de câteva clipe doar noi doi, în care să vedem dacă într-adevăr focul ce începuse între noi la finele lui Martie a rezistat distanței.

Unde altundeva putem alege să plecăm dacă nu în minunatul oraș boem de pe malurile Senei. Așa că, după ce i-am cerut acordul în prealabil, am dat iama la Google după oferte city break. Primul în capul listei a fost un link către city break Christian Tour, unde am și făcut rezervarea. Aveam să petrecem 4 zile în Orașul Luminilor, 4 zile care trebuiau să fie de neuitat.

După ce am făcut rezervarea care includea bilete de avion Christian Tour și cazare, am început să planific fiecare oră ce aveam să o petrecem în orașul iubirii.

Aterizarea Pe aeroportul Beauvais avea să fie puțin după prânz, dar de acolo până în oraș urma să luam un autocar de transfer. Cazarea o aveam la 20 minute de mers de Notre-Dame, asa că acesta era primul obiectiv pe lista de obiective turistice. După care avea să ne plimbăm puțin pe malul Senei. A doua zi, dis de dimineață, aveam să mâncăm un mic dejun specific parizian, cu croissant și pain au chocolat, însoțite de un pahar de iaurt. După masă, în planul meu de călătorie era specificat că o luam spre centru, unde vroiam să vizităm, Sacre Coeur, Muzeul Luvru, Domul Invalizilor, Place de la Bastille, ca mai apoi după apunerea soarelui să putem urca pe Turnul Eiffel. Aveam să încheiem seara într-un mod greu de uitat…tot Parisul sub picioarele noastre 🙂

Următoarea zi, am plănuit să mergem la plimbare pe Sena cu vaporașul. Din ce informații am citit pe internet, urma să petrecem aproximativ o oră cu o astfel de ambarcațiune turistică, pusă la dispoziție pentru turiștii veniți din toată lumea, și în același timp, urma să vedem multe obiective importante ale orașului aflate pe malul drept și stâng al Senei, precum: Notre-Dame, Louvre sau Turnul Eiffel. Urma chiar să auzim fredonând:

”Sous le ciel de Paris
Coule un fleuve joyeux
Hum Hum
Il endort dans la nuit
Les clochards et les gueux
Sous le ciel de Paris
Les oiseaux du Bon Dieu
Hum hum
Viennent du monde entier
Pour bavarder entre eux”

                                                                               (Yves Montard – Sous le ciel de Paris)

Acea seară am plănuit să o încheiem la plimbare pe Champs-Elysées și implicit vizitarea Arcului de Triumf.

Ultima zi, plănuisem să vizităm cartierul  La Défense, tocmai pentru a ne plimba într-un cartier cu zgârie-nori și a respira puțin din aerul ce-l respiră unii dintre cei mai bogați oameni ai lumii.

Urma deasemenea să poposim la una din terasele Parisului și să bem un ceai franțuzesc. Pentru cei care nu știu, Franța și Olanda au fost primele două țări din Europa în care s-a importat ceaiul, mai întâi ca tratament terapeutic, iar mai apoi pentru aromă. Ceaiul englezesc a apărut câțiva ani mai târziu. Atmosfera boema pariziană, la o ceașcă de ceai pe una din cele mai importante artere din Paris e mai mult decât romantică și era un must to do în acest city break în Paris.

Vroiam cu tot dinadinsul să mănânc o porție de fondue la el acasă și bineînțeles că nu aveam să mă întorc în România, fără să mănânc din celebrele prăjiturele colorate, macarons. Acest lucru apărea și el pe lista mea de călătorie.

Ce credeți că s-a întâmplat?

City break-ul la Paris, a fost mai minunat decât m-am așteptat, iar după 7 ani de la acel city-break, soarta face că sunt căsătorită cu iubitul meu de atunci, că avem un copilaș minunat împreună și uneori ne mai amintim de acele clipe petrecute pe malurile Senei, care a rămas poate cea mai romantică experiență de până acum.

To be continued!

Toate pozele din acest articol sunt din arhiva personala!

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018 - Proba 2. Cea mai romantică experiență într-un city break alături de Christian Tour
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *