Călătorii

O zi în largul Mării Mediteranene… O zi de neuitat!

Posted on in Călătorii

Vacanța în Alanya a venit însoțită de multe alte mini-excursii. Vă spuneam aici ce am făcut în fiecare zi din cele 7 zile petrecute pe tărâm turcesc.

Cea de-a cincea zi am petrecut-o în larg. A fost o zi de neuitat.

Turcii sunt comercianți înnăscuți. Acest lucru am remarcat inclusiv la recepția hotelului în prima seară a poposirii noastre în Turcia, unde doar am vrut să aflăm informații despre ce putem vizita în zonă și automat am primit ofertă de preț. Recepționerul avea relații peste tot. Prin intermediul lui ne-am rezervat excursia cu corabia, despre care vă detaliez în rândurile ce urmează, dar și ieșirea la Alanya AquaPark.

Prețul pentru fiecare din cele două ieșiri ne-a costat 150 lire turcești = 30 Euro, câte 15 Euro de adult. Nouă ni s-a părut wow și aștept părerile voastre la finalul articolului, despre prețul acestor excursii.

În cea de-a cincea zi a sejurului nostru, autocarul ce urma să ne transfere până la corabie ne-a luat din fața hotelului puțin înainte de ora 9 am. Atât eu, cât și soțul meu eram curioși și parcă nerăbdători să petrecem o zi în larg.

Eu am mai avut parte de o mini-croazieră în urmă cu vreo 11 ani, când am fost în Grecia, dar atunci am petrecut doar vreo 3 ore în larg, în jurul Sfântului munte Athos, 3 ore în care doar am privit din vaporaș și am dat de mâncare la pescăruși și delfini. De această dată urmam să petrecem până după-masa în larg cu multe alte ”facilități”.

Ajunși în port, am fost îndrumați către corabia cu care aveam să navigăm marea în acea zi…erau o sumedenie de corăbii ancorate la mal.

În jur de ora 10 am s-a dat semnalul de plecare. Rând pe rând, portul a rămas gol. La bordul fiecărei corăbii erau o mulțime de turiști, dornici de aventură.

Corabia noastră era alcătuită din 3 nivele, iar pe extremități avea chiar un al patrulea nivel. Primul nivel era cel cu toaletele și camera motoarelor. Pe cel de-a doilea nivel era amenajată sală de mese, da…sala de mese, pentru că în prețul biletului nu era inclus doar suc și apă la discreție, ci și masa de la prânz pentru fiecare din persoanele aflate la bord. La nivelul al treilea era pe de o parte cârma corăbiei, iar pe de cealaltă barul cu băuturi de orice fel și diverse snacks-uri, iar mijlocul acestui nivel era în bătaia soarelui. Nivelul al patrulea era doar deasupra cârmei și deasupra barului, pentru cei care nu se bronzaseră suficient și vroiau să profite de razele intense ale soarelui.

După vreo 20-30 minute de navigat, corabia s-a oprit în larg și a invitat pe cei care se simțeau în stare să înoate în larg. Organizatorii erau atât de pregătiți, încât pentru cei ce nu știau să înoate, dar și pentru copii aveau veste. Sergiu n-a stat prea mult pe gânduri și deja era în apă. Eu am rămas cu Andres. Pentru că în ciuda încercării noastre de al băga și pe el în apă, eu am intrat în apă abia după ce a ieșit Sergiu afară, astfel încât să stea el cu Andres. Am intrat cu vestă pentru că îmi era teamă, dar la următoarea oprire pentru înot am renunțat la vestă și mi-am învins teama de a înota în apă ce-mi depășește cu mult nivelul înălțimii. S-au făcut nenumărate opriri de acest fel și fiecare oprire era de aproximativ 20-30 minute.

În jurul amiezii, am coborât la nivelul 2 al corăbiei, unde am servit masa. La meniu am avut paste cu sos de roșii și câte o pulpă de pui cu alată de varză. Meniu foarte bun, ținând cont că ne aflam destul de departe de țărm. După masa de prânz s-a făcut o nouă pauză de vreo 20 minute.

Cireașa de pe tort a venit cu vreo 2 ore înainte de finalul zilei, când după mici jocuri de distracție s-a lăsat cu o petrecere cu spume. A fost foarte frumos. Pe chipurile fiecăruia dintre noi se citea bucuria. Toți păream niște copii, într-o baie mare de spume.

Ne-am întors în port în jurul orei 16.30 și am fost preluați de același autocar pentru a fi transferați la hotel. A fost o zi ca-n filme, pe care cu greu o vom uita.

Acum că v-am prezentat acea zi minunată petrecută în larg, spuneți-mi ce părere avei de preț? 15 Euro de adult? O nimica toată, am dreptate?

Vă atașez câteva fotografii din acea zi mirifică!

Pe curând!

.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *