Spring Superblog 2018

Cum poți avea o bătrânețe tânără?

Posted on in Spring Superblog 2018

A fost odată ca niciodată…” așa începe orice poveste.

Azi în schimb vreau să vă povestesc despre dorințele mele din copilărie versus dorințele mele actuale, mai exact un pic din trecut și o parte din prezent. Când eram în fragedă copilărie îmi doream să cresc mare și să merg la școală, apoi să ajung la liceu, să fac o facultate, ca mai apoi să mă căsătoresc și să am propria-mi familie. Rând pe rând toate dintre aceste dorințe s-au împlinit.

Dacă până la majorat am simțit că timpul uneori stă în loc și mult-râvnitul majorat se cam lasă așteptat, ei bine, nu știu ce s-au întâmplat cu anii de după și unde au fugit, pentru că au trecut ca vântul și ca gândul.

Primele riduri și-au făcut apariția în liceu, cred, datorită profesorilor, care nu mi-au scos doar fire albe cu lucrările lor de control, ci și riduri…. Glumesc 🙂 , dar ridurile și firele albe, chiar le am, fără să identific adevărata cauză.

Dacă în copilărie îmi doream să treacă mai repede timpul, azi în schimb îmi doresc să opresc timpul și cum din păcat e imposibil să fac asta, îmi doresc să îmbătrânesc frumos. 😀

Din fericire am cel mai bun exemplu de persoane care au îmbătrânit frumos, bunicile mele. Una dintre ele va împlini în mai puțin de o săptămână însemnata vârstă de 85 ani, iar cealaltă are puțin peste 82 ani. Atât una, cât și cealaltă au avut o copilărie grea, muncind pământul și îngrijindu-și familia, însă în ciudea acestui fapt, fețele lor sunt hidratate și fără prea multe riduri.

Când am întrebat-o pe bunica mea maternă care e secretul, mi-a spus atât: ”ceea ce ai în interior, se vede la exterior!”.

Inițial nu am înțeles despre ce vorbește, dar mai apoi am conștientizat. Bunica se referea la alimentație, dar și la starea de spirit a fiecăruia. Alimentele prăjite și grăsimile pot provoca apariția coșurilor pe piele, dar și a altor imperfecțiuni. Bunica mea a evitat aceste alimente și a consumat și consumă în continuare fructe și legume proaspete 100% organice. Nu cred că știe bunica mea că morcovii, roșiile și alte alimente bogate în betacaroten asigură o piele frumoasă tot timpul anului, dar ea le-a consumat ca hrană fără a se preocupa de calitatea lor secundară.

Astăzi în schimb, oricât de mult ne-am dori noi să avem o alimentație corectă, mediul înconjurător, poluarea, stresul, dar și lipsa somnul, ne cam dau bătăi de cap. Trebuie știut că opt ore de somn reprezintă garanția unui ten frumos, care alungă oboseala, cearcănele, pungile de sub ochi, stresul, pe scurt, celulele epidermei  reușesc să se regenereze, iar dacă nu dormim suficient un nou rid își face apariția pe fața noastră.

Astăzi însă, Farmec are o soluție pentru noi, acționari la secolul vitezei. Farmec a lansat de curând, mai exact în noiembrie anul trecut (2017), o noua gamă Gerovital H3 Hyaluron C, gamă care conține produse cu formulări pe bază de acid hialuronic (pudră și lipozomal) și vitamina C. Toate aceste ingrediente nu fac decât să contribuie la estomparea semnificativă a ridurilor, la hidratarea şi regenerarea pielii. Produsele sunt destinate pentru îngrijirea tenului normal cu tendință de uscare.

Pentru persoanele care au nevoie de hidratare, dar și de stimularea procesului de reînnoire celulară, fiole cu acid hialuronic Gerovital H3 HyaluronC este recomandarea celor de la Farmec.

Aceste fiole cu acid hialuronic 2% Gerovital H3 HyaluronC conțin un ser bogat în acid hialuronic pudră și lipozomal și vitamina C, cu efecte antirid, de umplere a ridurilor, efecte hidratante și de protecție a pielii și efecte de corectare a micilor imperfecțiuni.

Cum mulți dintre voi știți, produsele din gama Farmec sunt disponibile în toate supermarketurile, hipermarketurile și magazinele de profil din țară, precum și în magazinele de brand Gerovital, dar și online, pe www.farmec.ro. Acestă informație este general valabilă și în cazul produselor Gerovital H3 Hyaluron C.

Ca și concluzie, aș vrea să vă sfătuiesc să încercați să aveți o alimentație echilibrată, bogată în legume și fructe proaspete, să vă hidratați corespunzător, încercați deasemenea să faceți cât mai multă mișcare, să aveți un somn odihnitor și să eliminați pe cât posibil stresul. Toate acestea vă vor ajuta să îmbătrâniți frumos și să țineți chirurgia estetică departe.

Fiecăruia dintre voi, vă doresc o tinerețe fără bătrânețe sau de ce nu o bătrânețe tânără! 🙂 


Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2018 - Proba 16. Cum îmbătrânim frumos?
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *