Spring Superblog 2018

Prepelix a sărbătorit majoratul!

Posted on in Spring Superblog 2018

Era iarna lui 2000. Îmi aduc perfect aminte că deși aveam 13 ani, ardeam de nerăbdare să vad ce îmi va aduce Moș Crăciun. Știu, pentru unii adolescenți de 13 ani, Moș Crăciun e doar un motiv de glumă, dar eu iubeam și încă iubesc nostalgia Sărbătorilor de iarnă și venirea lui Moș Crăciun. Acum împreună cu fiul meu, pregătim an de an, biscuiți și lapte pentru Moșu’.

Cadoul de la Moș Crăciun

Să revenim la Crăciunul lui 2000. Țin perfect minte că plănuisem să-l întâlnesc pe Moșu’. Frații mei mai mari îmi dezvăluise deja că e doar o invenție și că în spatele Moșului de fapt stau ascunși părinții noștri, eu însă nu eram perfect convinsă.

Afară, ziua se îngâna cu noaptea și eu terminasem de umblat cu colinda. Ajunsă acasă, sub brad încă nu era nimic, drept pentru care eram mulțumită că am ocazia să-l întâlnesc pe Moșu’. Pe aragaz sarmalele clocoteau. Mama a pregătit masa și ne-am așezat toți la masă. Cred că a fost fracțiune de secundă când mi-am pierdut părinții din ochi sau poate ei au avut un complice, căci în momentul în care ne-am ridicat de la masă, sub brad era plin de cadouri.

Moșul ne adusese o mulțime de daruri, dar cireașa de pe tort îl reprezenta un joc tocmai scos pe piață de către echipa Phenomedia, joc numit Prepelix. O dată instalat pe calculator, și cu prima prepeliță împușcată, fiecare dintre noi am devenit vânători.

Pentru că eram 3 copii care ne băteam pentru același joc, mama ne-a creat chiar un program, pe care trebuia să-l urmăm, astfel încât să nu e certăm pe joc. Permanent era o competiție în casă, în funcție de punctajul acumulat.

Zile în șir, veneam de la școală și după ce-mi făceam temele aveam dreptul la o jumătate de oră la Prepelix. Era frustrant, dar totuși plăcut. Crescând mai mare, am cam lăsat deoparte joaca, dar uneori îmi aminteam de jocul copilăriei.

JOC PREPELIX PANO se întoarce!

Zilele acestea, după 18 ani, de la primul glonț ce a nimerit o prepeliță în mediul online, am retrăit același sentiment.

Nostalgia e cea care m-a determinat din nou după 18 ani, să descarc aplicația și să împușc curajoasele prepelițe, ce se joacă în bătaia puștii. De această dată, matur fiind talentul și ambiția are cu totul o altă formă, acum sunt hotărâtă de a doborî propriile recorduri, nu doar să concurez cu frații mei așa cum am făcut-o cu 18 ani în urmă.

De această dată, Prepelix revine cu o grafică modernă și funcționalități adaptate la noile tehnologii. Noutatea stă în faptul că acum Prepelix e și un JOC MOBIL, fiind disponibil pentru telefonul mobil al fiecăruia dintre noi și poate fi jucat în varianta PANO (360°) sau VR (folosind o pereche de ochelari cardboard).

Prepelix, este un joc pentru toate vârstele și astfel oricine poate deveni vânător de prepelițe, atât timp cât ai peste 5 ani, aceasta fiind vârsta minimă recomandată, deci nu se încadrează doar în categoria JOC COPII. Are o dificultate mică spre medie, dar un grad de distracție foarte ridicat. În afară de confruntarea directă cu prepelițele, în calitate de vânător trebuie să mai descoperi și alte obiecte sau acțiuni ce îți vor aduce puncte în plus și te vor ajuta să cucerești primul loc în tabela de scor globală, acolo unde concurezi cu toți utilizatorii de JOC PREPELIX PANO şi Prepelix VR.

Dacă și tu ești nostalgic când auzi vorbindu-se despre jocul Prepelix, țin să te anunț că există varianta demo joc PREPELIX și este disponibilă în mod gratuit, iar dacă te numeri printre vânătorii care vor mai mult de la acest joc, poți avea acces full la cele două versiuni ale jocului, dacă le cumperi din Magazinul GooglePlay sau AppStore.

În cele 90 de secunde cât durează o rundă am reușit să acumulez 520 de puncte, cu ajutorul căruia m-am clasat pe locul 31.

Pentru că îmi place competiția, nu pot să spun decât START la distracție!


Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2018 - Proba 13. O experiență altfel a jocului de mobil

Fotografiile ce însoțesc acest articol au fost puse la dispoziție de Sponsorul probei PHENOMEDIA IRIS 4D SRL
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *