Spring Superblog 2018

Prima iubire nu se uită niciodată… Marea Albastră!

Posted on in Spring Superblog 2018

”Marea, ne cheamă la ea…să mergem toți pe plajă!”

An de an, aștept cu nerăbdare perioada concediilor, când putem să avem o perioadă de răsfăț după un an intens de muncă. Cu siguranță, majoritatea dintre voi așteptați vara, și eu deopotrivă. Sunt o friguroasă din fire, iar vara e anotimpul meu preferat. Ador să stau la plajă, să aud valurile mării și să am parte de aerosoli naturali.

Am cunoscut marea pentru prima dată când aveam 5 ani. Am fost pentru prima dată cu părinții mei la mare și a fost dragoste la prima vedere. A fost o excursie cu cortul, deci nu am avut parte de un hotel, ci doar de niște saci de dormit păziți de un cort, într-un camping. Am fost o vacanță frumoasă în Mamaia, iar camparea a fost aproape de Satul de Vacanță din Mamaia, ceea ce a transformat o vacanță obișnuită, într-una specială.

Anul acesta am ales să mă întorc la aceeași Mare Albastră de acum 26 ani. Pentru că vreau să retrăiesc nostalgia primei iubiri, am ales din nou Mamaia, însă de această dată nu voi mai merge cu părinții și frații mei, ci cu soțul meu și copilul nostru. Oarecum istoria se repetă, cu o mică diferență de ani și generație.

Am hotărât să ne rezervăm 7 zile de vacanță all inclusive la Hotel Aurora din Mamaia. De ce hotel Aurora? Răspunsul este foarte simplu. De fiecare dată când fac o rezervare pe internet mă ghidez după review-urile celor care au călcat pragul acelui hotel, asta dacă nu am mai fost niciodată acolo. De această dată, nu doar review-urile m-au ajutat să mă hotărăsc, ci și poziționarea hotelului aproape de mare (la doar 25 metri), la câțiva pași de parcul Aqua Magic, de promenadă, de Satul de Vacanță și de Telegondolă.

Hotel are în componență în imediata sa vecinătate, Restaurantul Aurora – elegant și modern, cu o capacitate totală de 600 de locuri și o terasă frumoasă, cu vedere spre mare. Restaurantul are aer condiționat, patru ecrane cu plasmă și sonorizare de excepție, și le oferă turiștilor o experiență culinară plăcută – o gamă diversificată de specialități inspirate de bucătăria românească, motiv pentru care am ales sejur cu all-inclusive.

Deși marea e atât de aproape de hotel, cele 2 bazine sunt un punct forte al acestui hotel. Înainte de a vă întreba de ce spun asta, vă voi și răspunde?! Pentru că vom merge în vacanță cu copilul nostru de 3 ani, care încă mai doarme de amiază, hotelul cu piscină ne va fi un aliat perfect. Așa cum am procedat și anul trecut, unul dintre noi (eu sau soțul meu) ne vom petrece după-amiază în cameră, cât timp copilul doarme, iar celălalt va putea să profite de piscină, iar după ce mezinul se trezește, în funcție de oră vom profita de plajă, piscină sau doar vom ieși la promenadă împreună.

Pentru că va fi prima dată când vom merge la Marea Neagră în formulă de 3, am făcut deja planul de bătaie, așa că vreau neapărat ca fiul meu să vadă Delfinariul, unde se organizează demonstrații cu delfini, lei de mare și pinguini, și deasemenea Acvariul din Constanța. Acolo vom avea șansa să studiem fauna acvatică formată din pești exotici, dar și autohtoni, fie ei de apă dulce, cât și de apă sărată. Acvariul constănțean oferă oricărui vizitator, șansa să vadă specii de nevertebrate de apă dulce, dar și specii de pești din lacurile de pe coasta Marii Negre, din Delta Dunării și din zonele tropicale și subtropicale. Cu siguranță, fiul meu va fi încântat ce ambele obiective.

Pentru că eu și soțul meu suntem născuți în aceeași zi, am rezervat vacanța, astfel încât ziua noastră să o petrecem în vacanță. Pentru acea zi, am plănuit să vizităm Insula Ovidius. Situată în mijlocul Lacului Siutghiol, Insula Ovidius este o bucățică de pământ legendar. Se spune, de exemplu, că acestă insulă este locul în care poetul latin Ovidiu a compus în timpul exilului său în Tomis, însă acest lucru a rămas doar la nivel de legendă, deoarece nu a fost dovedit ca fiind adevărat. În prezent, pe insulă se poate ajunge cu vaporașul sau cu șalupa. O plimbare cu vaporașul va fi un cadou reciproc pentru amândoi, iar o dată ajunși pe frumoasa insuliță vom putea beneficia de frumosul complex turistic amenajat acolo și ne vom răsfăța papilele gustative la restaurantul cu accente rustice, unde se servesc în principal preparate din pește. Insula Ovidius este un loc plin de verdeață și liniște, pe care nu vreau să-l ratăm.

O zi la Aqua Magic este un must see și sper să petrecem o zi de neuitat împreună în zonele special amenajate atât pentru copii și cât pentru adulți. Sper ca atât copilul, cât și noi adulții să se bucure de acest parc de distracție acvatic.

Fiecare seară ne-o vom încheia la plimbare, fie pe faleza din Constanța, vizitând Cazinoul, fie în Satul de Vacanță, care se află foarte aproape de hotel, fie plimbându-ne cu Telegondola.

Cu siguranță am scris doar despre câteva obiective turistice din Constanța, dar asta nu înseamnă că ne vom rezuma doar la acestea. Constanța,are atât de multe obiective și ascunde atât de multă istorie, încât cu siguranță cele 7 zile petrecute în orașul de pe malul Mării Negre, vor fi insuficiente, dar asta nu ne face decât să revenim.

Abia aștept să te reîntâlnesc, marea mea dragă!


Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2018 - Proba 12. Vizităm Constanța, facem plajă la Mamaia

Fotografiile ce însoțesc acest articol au fost puse la dispoziție de Sponsorul probei: Hotel Aurora** Mamaia
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *