Spring Superblog 2018

Iepurașul Peter, în tinerețile lui!

Posted on in Spring Superblog 2018

A fost o dată ca niciodată, că dacă n-ar fi fost nu s-ar fi povestit, un iepuraș pe nume Peter, care avea o jachetă albastră.

– Bunicule, Peter este numele tău, iar acea jachetă albastră despre care vorbește, e jacheta ce stă pusă în ramă în camera ta?

– Exact, Peter sunt eu și aceea jachetă e cea din camera mea, dar e o poveste de demult și vreau să ascultați cu mare atenție povestea moșului, cu siguranță vă va plăcea.

Ajuns la maturitate și pentru că Peter era un iepuraș cu atitudine a fost ales de comunitatea în care trăia primar al comunității. Această numire avea să îi aducă multe satisfacții, dar și multe responsabilități.

Semnul de recunoaștere a edilului orașului era nimic altceva, decât acea jachetă albastră ce a-ți văzut-o și voi în camera mea. Peter purta acea jachetă cu mândrie și onoare, de aceea, acum jacheta stă la loc de cinste.

Pentru a câștiga și mai mult încrederea, respectul și iubirea tuturor iepurilor, ca primă lege pe care Peter a dat-o în poziția de primar, a fost înființarea de spații de joacă pentru copiii iepurașilor. Pentru că iepurașii erau foarte mulți, aveau nevoie de multe spații de relaxare și destindere, iar pentru simplu fapt că Peter a fost cel care a luat această inițiativă, Peter era peste tot!

Însă cum nu există pădure fără uscături, mulți dintre iepuri au început să pună bețe în roate edilului Peter. Unii au încercat să-l vorbescă de rău, însă felul lui simpatic, nu făcea decât să-i aducă admirație chiar și printre cei care la început nu au crezut în el.

Peter încerca prin orice acțiune de-a sa să cștige admirația iepurilor. Niciodată nu putea fi trist, în ciuda faptului că uni iepuri vroiau să vândă castraveți grădinarului, Peter îi cunoștea pe cei care erau prietenii lui falși.

În ciuda acestui fapt, în săptămâna dinaintea Sărbătorilor Pascale, Peter a organizat vânătoarea de ouă în oraș. Au fost ascunse în diferite locuri din oraș ouă din lemn pictate. În funcție de numărul de ouă pe care îl găsea fiecare participant, câștiga câte un premiu.

La final a avut loc festivitatea de premiere, dar Peter a făcut-o de oaie, așa cum au spus unii. A oferit premii tuturor, fără a face diferențe între câștigători. Premiul a fost același pentru toți: morcovi după măsura fiecăruia.

– Bunicule, însă Peter nu a făcut-o deloc de oaie. A fost doar inimos cu toți participanții.

– Exact! Doar că nu toți iepurii au înțeles asta.

Ca recompensă pentru respectul pe care mulți dintre iepuri mi-l poartă mi-au făcut o adevărată surpriză. Astăzi  avem ceva foarte interesant de sărbătorit. E cu adevărat o premieră.

– O premieră! Ce este astăzi, bunicule?

– Azi, este 30 martie 2018 și Peter Iepurașul, filmul pentru copii apare în cinema.

– Wow, bunicule! E un film despre tine?

– Da, azi s-a lansat în cinema, un film animat în care sunt relatate câteva din aventurile lui Peter din tinerețe.

Să vă mai spun ceva! Știați că…

Știați că  peste jumătate din iepurii de pe pământ trăiesc în America de Nord?

Știați deasemenea că iepurii pot vedea 360°, această abilitate îi ajută să fie precauți și să nu fie niciodată prinși în offside?

Știați deasemenea că iepurii pot sări până la 270 cm de-a lungul solului datorită piciorelor din spate?

– Wow, bunicule, câte lucruri noi am aflat azi! Mai vrem povești din tinerețea ta!

– O să vă mai povestesc!


Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2018 - Proba 11. Peter Rabbit – Aventuri din (i)realitate
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *