Spring Superblog 2018

Machiajul e mai mult decât culoare!

Posted on in Spring Superblog 2018

Încă din cele mai vechi timpuri, mai exact din primul secol al omenirii, în Egiptul Antic, atât femeile cât și bărbații, apelau la machiaj pentru a-ți ascunde micile imperfecțiuni, sau pentru a-și scoate în evidență unele calități.

Dacă în acele timpuri ei apelau la cretă pentru a-și face tenul să pară mai alb, azi noi avem în schimb pudra compactă și fardurile de obraz. Pielea albă era un semn al bunăstării până în secolul al XIII-lea, când a început să apară nuanțe subtile de roz în obraji, ce denotau clasa înaltă socială din care persoana în cauză făcea parte.

Abia în secolul al XVIII-lea, francezii, au redat vitalitate tenului, adăugând culoarea roșie în machiajul feței, simbolizând astfel sănătate și poftă de viață.

În Era Victoriană, machiajul era asociat cu actrițele și prostituatele. Femeile decente nu își colorau fața și nici nu lăsau soarele să le bronzeze tenul.

O dată cu avansarea tehnologiei, azi, machiajul proaspăt, curat, care nu face decât să acopere semnele vizibile de îmbătrânire, este machiajul pe care se pune accentul.

Nu am fost niciodată adepta unui machiaj încărcat. Am preferat și prefer în continuare simplitatea. Eu apelez la machiaj doar în zilele libere când ies în oraș 🙂 .

Pentru mine, machiaj înseamnă: pudră compactă de ten/fond de ten – am nevoie pentru a retușa micile imperfecțiuni ale feței, tuș pentru pleoape – pentru că tind să cred că ochii sunt punctul meu forte și vreau să-i scot în evidență, rimel, fard pentru obraz și un luciu pentru buze. Foarte rar apelez la farduri pentru pleoape. Știu că nu respect toți pași unui machiaj, dar îmi asum 😉

La ocazii speciale, gen nunți, botezuri, cumetrii, apelez cu încredere la cosmetică, unde mă las cu încredere pe mâna celei/celui ce urmează să mă transforme. De cele mai multe ori, machiajul ne transformă și ne oferă mai multă încredere în propria persoană.

De curând, Farmec a lansat Gerovital Beauty, o gama completă de produse pentru machiaj, pentru care specialiștii Gerovital au folosit doar ingrediente active de ultimă generație: acidul hialuronic, pudră de diamant și Vitamina E. Toate aceste ingrediente ajută și conferă pielii beneficii certificate: hidratare, protecție, rezistență îndelungată și matifiere.

Sloganul acestei game este „Mai mult decât culoare”, așa că am decis să testez unele produse ale acestei game, tocmai pentru că ele conferă lejeritate tenului, păstrând aspectul său natural, fără a-l încărca.

Gama Gerovital Beauty acoperă toate necesitățile unui machiaj complet.

În urmă cu câteva zile am profitat de reducerea oferită pe site-ul Farmec, așa că mi-am achiziționat un blash roz, un balsam de buze și nelipsitul fond de ten. Spun nelipsitul, pentru că nu concep machiajul fără fond de ten sau pudră compactă pentru ten. Am complexe în cea ce privește textura feței înainte de machiaj așa că e obligatoriul să folosesc un fond de ten.

                                           

Machiajul nu face decât să ne ajute. Aspectul proaspăt și îngrijit, oferit de machiaj, scoate în evidență faptul că ne pasă de propria persoană. Tot machiajului este cel care are rolul de a pune în valoare trăsăturile feței, conferind astfel încredere și totodată o imagine naturală, sănătoasă, strălucitoare. Un rol secund al machiajului este cel de protecție a pielii, protejând astfel tenul de praf, factorii poluanți sau razele de soare.

Pentru a avea parte de un machiaj rezistent și un aspect perfect la final, trebuie să urmăm anumiți pași. Nu sunt un model în ceea ce privește urmarea acestui ghid, însă vă pun la dispoziție zece pași esențiali.

Primul pas îl prezintă demachierea și hidratarea, find esențial ca mai întâi de orice machiaj aplicat, să avem un ten curat și hidratat.

Pasul doi îl reprezintă baza pentru față, ce pregătește tenul pentru fondul de ten, închizând porii. Rolul principal al bazei este sporirea rezistenței machiajului.

După ce baza a intrat bine în piele, putem trece la pasul trei, ceea ce reprezintă fondul de ten. Rolul fondului de ten este de a oferi uniformizare a culorii pielii și maschează imperfecțiunile.

Pasul patru  îl reprezintă aplicarea corectorului, necesar pentru zona cearcănelor, acoperindu-le și oferind în același timp luminozitate privirii.

În pasul cinci se aplică pudra, fie ea translucidă sau matifiantă, cu scopul de a reduce luciul inestetic al feței, provocat de sebuum. În același timp aceasta fixează machiajul și îl face mai rezistent.

În pasul șase ne ocupăm de sprâncene, accentuându-le cu un fard sau un creion.

În pasul șapte coborâm spre ochii, unde aplicăm mai întâi baza pentru farduri, apoi fardurile, trasăm linia de tuș cu eyeliner-ul (desigur dacă tipul de machiaj care îl facem include acest pas), apoi dăm genele cu mascara.

Pasul opt accentuează trăsăturile feței. Aici avem nevoie de un contur sau un iluminator. Conturăm fața cu o pudră de contur, sculptând-o frumos, apoi aplicăm iluminatorul pentru a scoate în evidență zonele proeminente. Acest pas definește trăsăturile feței.

În penultimul pas ne ocupăm de obraji. Acest pas de altfel este unul opțional. Dacă vrei să aplici,  aplică blush-ul pe merele obrajilor 🙂 .

Ultimul pas al machiajului corect îl reprezintă buzele. Acesta include conturarea buzelor, aplicarea rujului și a luciului (opțional).

În fiecare dintre acești pași, Farmec și Gama Gerovital Beauty vă stă la dispoziție. Sper că v-a folosit acest ghid și ați găsit deasemenea suficiente produse pe gustul vostru pe site-ul Farmec!

Dați-mi de veste ce v-a încântat mai mult. Eu v-am arătat ce mi-am achiziționat, acum e rândul vostru!

Pe curând!


Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2018 - Proba 10. Gerovital Beauty – Mai mult decât culoare
Fotografiile ce însoțesc acest articol aparțin site-ul Farmec. 
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *