Spring Superblog 2018

Istorie, gastronomie, plaje exotice… într-un cuvânt: MEXIC

Posted on in Spring Superblog 2018

12.12.2012 a fost momentul în care eu și soțul meu ne-am mutat în primul nostru apartament împreună. Nouă zile mai târziu, 21.12.2012, avea să aibă loc așa numită apocalipsă mayașă.

Dintotdeauna am fost fascinată de náhuatl, mayaşi, zapoteci, mixteci, otomí, totonaca, mazahua, mazateci, iar acestea sunt doar câteva dintre populațiile indigene ale Mexicului fiecare cu obiceiurile și tradițiile lor. Dacă momentul în care ne-am mutat în primul nostru apartament a fost ”bântuit” de prezicerile mayașe cum că sfârșitul lumii e aproape, ei bine asta nu ne-a afectat foarte mult existența, ba mai mult ne-a ambiționat să cunoaștem mai mult despre acest popor.

Mexic-ul a fost și va rămâne în topul preferințelor noastre pentru destinații exotice. Din punctul de vedere al unui român de rând, Mexic-ul e o țară cam intangibilă, fiind destul de îndepărtată, însă cu toate acestea se bucură de un flux extraordinar de turiști. Dacă ne gândim la istora acestei țări, numărul mare de turiști nu este de mirare. Pe lângă istorie, Mexic-ul se bucură de o cultură bogată din vremurile mayaşilor, cu o gastronomie atrăgătoare, iar plaje și insulele aceste țări sunt de vis.

De când ne-am mutat la Londra, vacanțele speciale cum ar fi o vacanță în Mexic e în topul priorităților. Acum nu mai concep să treacă anul fără a avea o vacanță. Deocamdată suntem doar la stadiu de a descoperii Europa și destinațiile ei speciale pentru vacanțe speciale,însă asta nu ne limitează orizontul.

Îmi imaginez că excursia noastră în Mexic ar fi o transcendere într-o altă lume. Inclusiv fusul oral ne-ar ajuta. Îmi doresc să probez burrito la el acasă, să port sombrero și să aud cântând mariachi. Vai, chiar și acum visez cu ochii deschiși la acel moment în care aș putea cunoaște în parte civilizația acestor oameni.

Escapada mea în Mexic, nu ar fi completă fără o vizită la Piramida Kukulkán sau El Castillo (Castelul) din Chichén Itzá. Aproape la jumătatea drumului dintre Mérida şi Cancún, cu o panoramă aerisită din jungla joasă a Peninsulei Yucatán, piramida Kukulkán constituie principalul obiectiv din complexului arhitectural Chichén Itzá, un vechi oraş mayaş, invadat de războinicii tolteci veniți în secolul al X-lea dinspre capitala lor, Tula – centrul Mexicului de azi. Fie că e soare sau e acoperită de nori, armonia acestei piramide în trepte, cu o înălțime de 24 m, pare cu adevărat desăvârșită. Cele patru fețe din piatră ale piramidei, se compun din nouă terase, decorate cu câte 52 de casete plate, dreptunghiulare. Un șir de nu mai puțin de 91 de trepte înguste taie mijlocul fiecăreia dintre cele patru laturi ale piramidei, fiind mărginit de balustrade liniare. Fața de nord a construcției are însă o particularitate: la întâlnirea cu pământul, cele două balustrade se sfârșesc în două statui mari sculptate în piatră, redând capete de șarpe ale zeului Kukulkán, căruia îi este dedicat acest templu.

Cu siguranță o parte din prejudecățile mele despre acest popor s-ar nărui și probabil aș afla alte lucruri noi pe care nici nu le bănuiam. Deasemenea consideră cu informațiile pe care le cunosc deja despre acest popor misterios, mi-ar ajuta astfel încât să înțeleg mai bine cultura lor. Nu am plecat niciodată într-o aventură, fără să mă documentez cât de puțin despre următoarea destinație. Încerc să aflu păreri obiective despre locurile care urmează să le vizitezi, tocmai pentru a fi pregătită de orice.

Aventura mea în Mexic aș vrea să o încununez cu o relaxare la plajă, unde oceanul ar fi prietenul meu pentru câteva zile, iar soarele l-aș simți mai aproape. Aș alege să merg în Perto Vallarta, unde plajele din Punta Mita sunt mai dezvoltate în partea de nord a Vallartei. Au nisipuri albe, ape cristaline și stânci în vecinătatea apei. Părțile din jurul Puerto Vallarta sunt accesibile doar cu barca. Acestă izolare m-ar ajută să mă simt specială și în situația în care lumea e limitată să ajungă în aceste locuri m-ar face să mă simt o adevărată norocoasă.

Acum însă e mult mai simplu. Cu CND Vacante Speciale viața e mai ușoară. Ei nu fac altceva decât să ofere o altfel de vacanță. Fie că îți dorești călătorii în familie, croaziere, circuite, sejururi, pelerinaje, călătorii de afaceri, vacanțe pentru luna de miere, programe de week-end – intern sau extern sau chiar vestitele programe Work & Travel care vă trimit în SUA, CND Vacanțe Speciale, îți sunt mereu alături.

Dacă ești un aventurier, în căutarea unei destinații speciale, nu mai sta pe gânduri. Totul e doar la un click distanță.

Abia aștept să văd pe unde umbli! 🙂


 Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2018 - Proba 8. Călătoria ca inițiere, drum spre cunoaștere

Fotografiile ce însoțesc acest articol au fost puse la dispoziție de sponsorul acestei probe CND Turism – Vacanțe Speciale. 
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *