Moștenirea de la mătușa Tamara!
Spring Superblog 2018

Moștenirea de la mătușa Tamara!

Posted on in Spring Superblog 2018

Achiziționarea unei case vechi are avantajele și dezavantajele ei, dar viața la țară are farmecul ei atunci când alegi să-ți duci veacul într-o casă de chirpici.

Vara stătea să se sfârșească, dar noi acum parcă începeam adevărata renovare. În urmă cu 2 ani primisem de la mătușa Tamara moștenire o casă la țară. Condiția era să locuim în ea, iar după 2 ani de la primirea titlului de proprietate și implicit de locuit la adresa cu pricina, aveam să primim o nouă moștenire de la draga noastră mătușă.

Iată-ne ajunși în anul Domnului, 2017, și cum v-am spus vară stătea să se sfârșească. Primim un telefon de la mătușa Tamara care ne anunță că vrea să facă un certificat energetic pentru casa noastră de nebunii. Bineînțeles că din zgârcenia ei, mătușa Tamara a apelat la un certificat energetic ieftin.  În urma auditului energetic efectuat, Mătușa Tamara a hotărât să ne mai dea niște bani și să schimbăm geamurile.

De ce geamurile? Pentru că geamurile erau foarte vechi și de fiecare dată când bătea vântul dinspre sud, aveai impresia că ia și sticla geamurilor o dată cu el. Mătușa Tamara ne-a impus să păstrăm aspectul vechi al casei, astfel am ales să punem geamuri termopan, însă cu toc din lemn.

Zis și făcut! Am contactat o echipă de meseriași, care au venit foarte repede să ia măsurile fiecărui geam. În mai puțin de 2 săptămâni aveam să avem geamurile schimbate, însă nimeni nu ne-a garantat că asta implică o mai mare renovare. În momentul în care au fost înlăturate geamurile vechi, bucăți mare de structură au căzut de pe lângă și oricât au încercat meseriași să repare, au rămas găuri mari pe lângă geam. Spuma nu era suficientă așa că am primit o reducere din partea firmei de termopane, care mai apoi să o folosim la renovare.

Prima noapte cu geamurile schimbate, s-a transformat într-o noapte bântuită. Dacă până să schimbăm acele geamuri, vuia vântul de parcă eram în pădure, acum simțeam mângâierea vântului de parcă eram niște frunze bătute în vânt.

Încercam să facem haz de necaz și am început să spunem povești de groază. Nu puteam nici de cum să adormim. Dacă am intrat în horă, trebuia să jucăm. Am apelat din nou la sponsorul nostru oficial, mătușa Tamara și am reușit să ne renovăm cum se cuvenea căsuța.

Prin acea renovare, am reușit să o izolăm cum se cuvenea și să-i creștem astfel performanța energetică de la F la C. Facturile noastre au scăzut, iar noi i-am rămas la fel de datori mătușii!

Săraci ne-am născut, săraci murim!


Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2018 - Proba 7. Proba de umor… certificat energetic
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *