AIA Proiect

Casa mea care zâmbește!

Posted on in AIA Proiect · autorizatii · avize · DTAC · PAC · proiect case · Spring Superblog 2018

Nu eram pentru prima dată față în față cu birocrația din România. În urmă cu câțiva ani, am încercat să-mi legalizez pasiunea și să-mi fac din asta un job stabil. De fapt vroiam să-mi clădesc propria afacere, dar de fapt ea a murit încă din fașă. De ce? Am fost trimisă de Registrul Comerțului, apoi la ANAF, și în cele din urmă la bancă. Dacă ar fi fost doar trei drumuri ar fi fost minunat, dar nu a fost nici pe departe așa. Am învățat ghișeele de la Registrul Comerțului pe de rost în cele câteva săptămâni în care le-am trecut pragul.

De această dată vroiam să fie ceva diferit. Eram în situația în care urma să ne împlinim unul din cele mai mari visuri. Să schimbăm viața la bloc, cu una la curte, să-i oferim copilului nostru posibilitatea de a se juca în propria noastră curte fără a ne mai îngrijora de ”betoanele” din parc (multe parcuri pentru copii au mai multe alei betonate, decât spații cu verdeață). 

Deși sunt genul de persoană care am destul de multă răbdare în ce privește hârțogăraia, parcă de această dată nu vroiam să risc. Nu era vorba de un moft dar cred că e important ca atunci când iei o decizie pe viață, cum e cea a construirii unei case, să se apeleze la specialiști. 

Aceștia nu doar că te scutesc de drumuri inutile și riscul de a nu completa corect formulare uneori scrise parcă în ebraică, dar te și asigură încă de la început dacă ai să nu șansa să îți îndeplinești dorința de a avea casa mult visată. 

Nu am stat mult pe gânduri și AIA Proiect a fost echipa ce s-a ocupat de obținerea avizelor de construire, asta pentru că am vrut să fim siguri că ne lăsăm pe mâna unor experți.

Pentru că AIA Proiect de ocupă de tot ce înseamnă avize necesare autorizație construcție în București și Ilfov, dar și în alte 40 de orașe din țară, a fost nevoie doar de un simplu e-mail la detalii@aia-proiect.ro și în scurt timp am avut prima întrevedere cu acestă frumoasă echipă, întrevedere ce a fost GRATUITĂ și nu nu ne-a obligat sub nici o formă și trecem mai departe la pasul următor al colaborări cu AIA Proiect; a rămas la latitudinea noastră dacă vrem sau nu să fim ghidați de niște profesioniști.

Întrevederea despre care vă vorbeam a avut rolul de a cunoaște oferta exactă a proiectului conformă și adaptată cerințelor noastre. Vorba din bătrâni spune că ”peștele se strică de la cap”, noi am colaborat cu AIA Proiect tocmai pentru a ne asigura că startul nostru în construirea casei visurilor noastre e pe mâini bune. Echipa de specialiști nu doar că ne-au economisit foarte mult timp pe care am fi putut să-l pierdem pentru obținere avize , privind autorizația de costrucție, au și întocmit corect documentația, evitând astfel să facem nenumărate drumuri în plus, și deasemenea am primit de la ei cele mai clare explicații în cea ce privește un proiect de casă.

Pentru că am avut de a face cu o echipă de profesioniști, încă de la prima întrevedere am avut garantat că proiectul nostru va obține tot ce înseamnă avize de amplasament și autorizația de construcție. 

Eram atât de dornici să ne vedem visul cu ochii, încât după prima întrevedere am și semnat contractul de colaborare cu cei de la AIA Proiect. Le-am pus la dispoziție toate informațiile necesare pentru realizarea acestui proiect și în mai puțin de două săptămâni deja visul nostru începea să prindă contur. Era pentru moment doar în plan virtual, dar asta nu ne împiedica să vizualizăm momentul în care aveam să dăm viața la bloc, pe una la casă.

Trecuseră doar 12 zile când am primit pe mail această fotografie.

Eram așa de încântată ți parcă ardeam de nerăbdarea de a face un grătar în curtea din spate. Masa părea la locul perfect pe terasă. Nu aveam nimic de completat, totul era așa cu visasem. Nu a durat mult timp până să vedem proiectat și etajul casei, iar mai apoi fațada. Totul arăta perfect, dar asta nu era totul. 

Cei de la AIA Proiect ne-au demonstrat încă de la început principiul după care ei lucrează e principiul unor case durabile. La prima întrevedere eram atât de entuziasmată că în sfârșit începe să mișcăm ceva în vederea realizării visului nostru, încât nu înțelegeam multitudinea de întrebări pe care ni le adresau, dar de fapt ei vroiau să se asigure că pentru noi va fi o experiență plăcută în acest PAC (Proiect Autorizație de Construcție). 

Cele 5 aspecte pe care echipa de consultanță avize ni le-a pus în față încă din prima întrevedere au fost următoarele: 

  • alegerea unui model atractiv pentru toți;
  • să alegem simplitatea și intuitivitatea;
  • să fim flexibili în cea ce privește proiectul casei dacă nu vrem să fim copleșiți de costuri prin îngrădirea cerințelor noastre.
  • să alegem un design ergonomic și clar, care ne va oferi astfel confortul de care avem nevoie.
  • să investim în durabilitatea construcției și eficiența ei. Uneori lucrurile ieftine aduc cheltuieli pe parcurs, iar cel cu un cost mai ridicat la început, te scutesc de cheltuieli ”neprevăzute”, așa că trebuie să facem investiții înțelepte. 

În câteva cuvinte simple este vorba despre designul ergonomic, durabilitate, flexibilitate, adaptabilitate și echilibrul, toate cuprinse într-un singur proiect, AIA Proiect.

Proiect DTAC (Documentația Tehnică pentru Autorizația de Construire) pare ceva tehnic și sec, dar dacă apelezi la profesioniști special pregătiți pentru asta, vei avea descoperii că succesul unei case ideale pleacă de la prima schiță pe o coală de hârtie. 

Ajutorul primordial oferit de echipa de proiectare a fost faptul că ne-a oferit posibilitatea de a ne păstra energia pentru a ne bucura de noua locuință, în loc să ne pierdem răbdarea și timpul printre hârtii și birouri birocratice. 

Cred cu tărie că fiecare om de pe acest pământ are o menire, de la a fi judecător, avocat, medic, proiectant sau consultat în vânzări, fiecare dintre noi are rolul de a ușura viața celui de lângă el. În cazul nostru, echipa de proiectanți AIA Proiect ne-a ușurat extrem de mult viața, oferindu-ne un proiect conform cerințelor și nevoilor noastre. 

Cred și susțin cu tărie că asta este importanța colaborării cu o echipă de specialiști, să simți că nevoile și dorințele tale sunt pe primul loc. Profesioniștii AIA Proiect au dat dovadă că pentru ei căutarea permanentă a celor mai bune soluții, îmbinarea perfectă a caracteristicilor economice, constructive și estetice reprezintă o activitate continuă.

Casa mea zâmbește! O să credeți că spun prostii, dar energia pozitivă și confortul pe care îl am, nu mă face să cred altceva, decât că am o casă fericită!

Mulțumesc AIA Proiect, mulțumesc oameni care clădiți case de succes!


Fotografiile ce însoțesc acest articol au fost puse la dispoziție de echipa AIA Proiect. 

Acest articol are un scenariu fictiv și a fost scris pentru Spring SuperBlog 2018 - Proba 3. Drumul spre succes este întotdeauna în construcție
Please follow and like us:

One Reply to “Casa mea care zâmbește!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *