Aventura

De la Sfântul Franscisc de Assisi, la râul Iordan și până la imensa statuie a lui Buda din templul Todai-Ji!

Posted on in Aventura · Călătorii · Christian Tour · Ioardania · Japonia · Spring Superblog 2018 · Umbria

Mercurul din termometre nici că ar vrea să se clintească și parcă îi place să stea așezat în zona marcajul ce indică 0 grade. Deși calendaristic primăvara a venit, gerul și zăpada de afară nu ne indică acest lucru.

Stau ascunsă sub pătura moale pe canapeaua din living, visând la o zi frumoasă de plajă. Deodată tresar din cauza telefonului care sună insistent pe noptiera de lângă mine. Răspund căzută încă în gândurile mele, când după prima frază ce o aud în receptor, sar în picioare ca arsă, copleșită de emoție și entuziasm.

Apelul ce tocmai îl primisem era din partea unui reprezentat Christian Tour și eram pe punctul de a pleca în aventura vieții mele. Aveam la dispoziție 5 ore în care să-mi pregătesc toate cele necesare pentru a vizita 3 destinații mirifice: regiunea Umbriei – Italia, Iordania și Japonia, incluse fiecare în secțiunea circuite Christian Tour de pe site-ul acestora.

Am închis telefonul și m-am așezat pentru câteva minute pe canapea, credeam că visez și simțeam cum pământul îmi fuge de sub picioare. Câteva secunde mai târziu, am primit mesaj cu toate tichetele pentru cele 3 destinații și am început să mă mai liniștesc. Era adevărat! Primul lucru ce l-am făcut am sunat la serviciu să-mi anunț lipsa în următoare 4 săptămâni, cam atât avea să dureze întreaga aventură.

Avionul pleca 5 ore mai târziu, și aveam ca primă destinație Roma, pentru a descoperi o parte din Farmecul Umbriei, așa că nu am mai stat să pierd vremea. Deja nisipul din clepsidră începuseră să se scurgă. Pentru că habar n-aveam ce să-mi pun în bagaj, am intrat pe internet să caut informații despre cum va fi vremea în zonele ce tocmai urma să le vizitez și în funcție de acest aspect să-mi pregătesc bagajul. Dacă tot eram conectată în lumea virtuală, am dat o căutare despre locuri ce ar trebui vizitate în fiecare dintre cele 3 destinații ale mele, așa că am împușcat doi iepuri și nu doar că am aflat temperaturile și astfel am hotărât ce să-mi pun în bagaj, dar mi-am făcut și itinerarul de vacanță. Aveam să petrec câte 9 zile în fiecare dintre aceste destinații.

Prima destinație – Misterioasa Umbria

Umbria este una dintre cele 20 de regiuni ale Italiei și are capitala la Perugia. Din unele informații de pe internet am aflat că verdele din steagul Italiei ar reprezenta regiunea Umbriei, cu zonele ei pline de verdeață. Perugia și Terni sunt cel 2 mari provincii ale Umbriei, iar orașe mari în acestă regiune sunt Perugia, Assisi, Orvieto, Gubbio, Terni, Spoleto și Castiglione del Lago.

Pentru că avionul avea să aterizeze la Roma, nu vroiam să ratez să vizitez o parte din ”Capitala lumii” sau ”Cetatea eternă” cum mai e supra-numită Roma. Aici mi-am propus să vizitez Colosseumul, Columna lui Traian, Piata Venetia, Capitoliul și Pantheonul.

De la Roma voi pleca spre Perugia unde voi vizita Biserica Sfântului Petru cu multitudinea de opere de artă și deasemenea cea mai mare universitate pentru străini din Italia, găzduită în acest oraș.

Pentru că citisem atât de mult în școală despre Sfântul Francisc de Assisi, mi-am propus ca orașul acestuia să fie pe lista mea de priorități. Așa că Assisi e un alt oraș ce îl voi vizita cu siguranță. E un important centru turistic și religios cunoscut mai ales drept casa Sfântului Francisc de Assisi. Despre Sfântul Fracisc de Assisi, pot să vă spun că este liderul spiritual al orașului. Orice religios catolic cunoaște povestea sfântului, ca fiind un predicator al păsărilor și întemeietorul Ordinului Fraților Minoriți, un ordin călugăresc cunoscut sub numele de ordinul Franciscanilor ale căror norme sunt sărăcia, munca, bucuria și simplitatea. Cred că acest oraș este reprezentativ pentru regiunea Umbriei și trebuie vizitat obligatoriu.

Mi-am propus să vizitez și orașul Terni, sau templul măslinilor cum mai este numit. Păcat că pe acestă vreme nu prind măslinii înverziți, dar cu siguranță voi avea lucruri inderesante de vizitat aici.

Nu vreau să plec din Umbria fără sa vizitez Scarzuola, orașul arhitectului milanez Tomaso Buzzi. Într-una din discuțiile mele cu un prieten de-al meu ce trăiește de câțiva ani în Italia, am aflat despre acest oraș că este un loc ideal pentru refugiu, unde nu prea ai acces decât dacă cineva îți recomandă acest obiectiv. Bineînțeles că am căutat numărul de telefon al prietenului meu și au programat o întâlnire cu acesta, iar orașul Scarzuola îl vom vizita împreună.

La întoarcere din fascinata Umbria vroiam să-mi petrec o zi la Vatican. Faimoasa Capelă Sixtină și grădinile Vaticanului erau în topul listei mele pentru destinații turistice, iar acum acest vis e pe cale să se împlinească.

Nu vreau să plec din Italia fără să mănânc pizza ”acasă la mama ei” și deasemenea gelato în diferite combinații, iar în regiunea Umbriei vreau neapărat să încerc mâncarea de linte cu cârnați. Lintea cultivată în regiunea Umbriei este faimoasă în întreaga lume și este valoroasă în primul rând, pentru că fermierii din zonă nu utilizează îngrășăminte chimice.

A doua destinație avea să fie – Iordania

Când spui Iordania, spui tărâm cu o însemnătate biblică, așa că mi-am propus de la această destinație, să descopăr de ce Iordania e supranumită și una din perlele Orientului Mijlociu.

Pentru că voi ateriza pe aeroportul din Amman, mi-am propus să vizitez aici Muzeul din Amman, Templul lui Hercule și Moscheea Al Husseini. Cu siguranță vor mai fi și alte obiective, pe care le voi descoperi pe parcurs.

Voi pleca apoi spre Aqaba, o stațiune turistică de la Marea Roșie, unde voi vrea să petrec o zi de relaxare. Am citit că aici clima e permanent blândă, așa că nu-mi va strica o zi de plajă.

Petra, orașul pierdut și regăsit, cum mai este numit, este un alt obiect pe lista mea. Pentru că vizitarea întregului site arheologic necesită 2 zile, vreau să fiu sigură că voi avea suficient timp.

După două zile petrecute la Petra, mi-am pus în planificarea circuitului o nouă zi de relaxare. De această dată la Marea Moartă.

Nu voi pleca din Iordania, fără să intru în Râul Iordan, ce îl consider a fi un loc emblematic al acestei țări.

O altă dorință ce vreau cu tărie să mi-o îndeplinesc în acestă călătorie este să străbat deșertul Wadi Rum în spinarea unei cămile. Sunt convinsă că Iordania Experience va rămâne în sufletul meu pentru mult timp.

Mâncarea tradițională a Iordaniei este mensaf, o rețetă beduină consistentă, interesantă și desigur foarte gustoasă, care are la bază carne de oaie cu os, orez și iaurt gros de capră. Deși am gustat acesta mâncare la o cunoștință ce studiază Facultatea de Medicină la Târgu Mureș, de acestă dată voi avea ocazia să o mănânc în țara de origine. Nu voi rata nici “lemon mint”, un suc de lămâie cu mentă sau un suc de rodie, stors proaspăt din fruct.

Ultima destinație – Țara Soarelui Răsare, Japonia

Iată-ma aproape la sfârșitul itinerarului. În vizita mea în Japonia vreau să descopăr puțin populația țării. Mă refer aici la oamenii acestei țări, care în ciuda faptului că muncesc foarte mult, par neobosiți și sunt veșnic dispuși să-ți ofere ajutorul.

Voi ateriza pe aeroportul din Tokyo, așa că primul obiectiv în aventura mea va fi vizitarea acestui imens oraș. De la cei care au vizitat Tokyo am concluzionat atât: ”dacă ziua e interesant, noaptea e uimitor în lumina milioanelor de neoane”. Vreau cu tărie să vizitez acest spectacol de lumini. Îmi doresc deasemenea să mă plimb pe cel mai scump bulevard din lume, Ginza, și să vizitez acele temple ce au rezistat la bombardamentele din al doilea război mondial.

De la Tokyo voi pleca la Kyoto- capitala imperiului nipon, cu temple din bambus sau din argint, unde sper la ceas de seară să întâlnesc vreo gheișă.

Nara va fi următoarea oprire. Și nu neapărat pentru a vizita palatele, ci pentru a vedea cei peste 1200 de cerbi adăpostiți în Parcul din Nara. Voi dori, totuși, să vizitez templul Todai-Ji, marele templu răsăritean, pentru a vedea imensa statuie a lui Buda.

Vreau deasemenea să fac o expediție pe Muntele Fuji, numit și Muntele sacru, ce cred că e emblematic pentru Japonia, așa că nu vreau să-l trec cu vederea.

Mi-ar fi plăcut să am ocazia să particip la Festivalul Sukara, când înfloresc cireșii, dar probabil cu altă ocazie.

Pentru că sunt o împătimită a omletei, cu siguranță voi încerca în Japonia, Tamagoyaki, o ruladă făcută din straturi subțiri de omletă, deasemenea sushi la el acasă și bineînțeles giozas, niște găluști din orez cu umplutura de porc și verdeață. Pot fi prăjite sau fierte și se mănâncă cu sos de soia.

Hey, de ce nu m-ați atenționat cât e ceasul! Repede bagajele…A…era cât pe ce să uit… Pașaportul!

Am plecat spre aeroport! Revin cu impresii la întoarcere!

Pe curând!


Fotografiile ce însoțesc acest articol au fost luate de pe pagina de Facebook - Christian Tour. 

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2018 - Proba 1. Christian Tour – experiențe unice în întreaga lume
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *