cadouri

Zânele Waldorf și minunățiile din Atelierul Doamnei P!

Posted on in cadouri · handmade · lână · Pasiune · zane
Iată-ne din nou ajunși într-o nouă zi de marți. De această dată e ultima zi de marți din luna februarie, în care vă prezint printre ultimele idei de cadou. De-a lungul acestui mic proiect în care v-am prezentat săptămânal 3 idei de cadouri pentru luna Martie, am descoperit alături de voi, idei de cadouri din diverse sectoare. Mămici sau viitoare mămici, care lucrează cu fetru, cu piele sau doar cu mărgele, cele pentru care florile de lavandă sau mușchii stilizați eu devenit o pasiune, sau cele care iubesc să aducă tradiția mai aproape de prezent, cum e și în cazul mămicii de azi.
 • Roxana, spune-ne câteva lucruri despre tine!
”Sunt soție, mamă, psihoterapeut și făuritoare de frumos. De mică îmi plăceau costumele populare, iile și visam la momentul în care îmi voi coase o ie. În acest moment, realizez bijuterii cusute manual, papioane, butoni, zâne din lână, coliere din lână împâslită și sunt mereu deschisă la noi provocări.”
 • Ca fost inginer într-o multinațională, spune-ne cum a început pasiunea ta pentru handmade?
”Chiar dacă nu m-a pasionat niciodată meseria de inginer, viața m-a dus în această direcție și am lucrat 5 ani în diferite fabrici, în cadrul departamentul de calitate. Pasiunea pentru handmade exista de când eram mică, iar primele obiecte realizate au fost mărțișoarele din scoici, pietre și trandafiri.”
 • Când a luat ființă proiectul tău <<Atelierul Doamnei P>>?
”Proiectul meu a prins viată în 2016, în același an în care am născut-o pe fetița mea, iar dorința de a rămâne cât mai mult acasă cu ea, m-a motivat să îmi investesc toate resursele în visul meu.”
 • Îți mai amintești care a fost prima ta lucrare din acest proiect?
”Da, prima lucrare din acest proiect a fost un colier din lână împâslită.”
 • Care e evoluția proiectului tău?
”<<Atelierul Doamnei P>> a prins aripi într-un timp foarte scurt. Acum un an am cusut mărțișoare cu mesajul #rezist și un simbol tradițional, iar peste noapte pagina mea de Facebook a explodat. Credeam că visez, în 8 ore primisem 300 de mesaje și comenzi pentru acele mărțișoare. M-am simțit extrem de mandră, deoarece în acel mărțișor era toată dragostea pentru această țară, dar și foarte multă putere. Am legat multe prietenii și am câștigat clienți fideli, iar unii mi-au devenit ulterior și prieteni.
Un alt moment plăcut a fost acela în care am reușit să sponsorizez Festivalul Filmului Romanesc de la Iași cu produse cusute de mine. Am muncit aproape 2 luni la ele, refuzam comenzi pentru a le termina, dar am fost extrem de emoționată că au ales produsele făurite de mine.”
 • Pentru că pentru mine și probabil pentru mulți dintre cititorii mei zânele Waldorf sunt o noutate, vorbește-ne puțin despre acestea!
”Zânele Waldorf sunt zâne de poveste, sunt magice! Sunt realizate în întregime manual din lână merinos extrafină. Ele nu au ochi, nas și gură, tocmai pentru a le stimula imaginația copiilor.”
 
 • Pentru că ai ales să lucrezi de acasă, cum îți împarți timpul între  familie și pasiune/job?
”În acest moment, timpul este dușmanul meu și mi-aș dori ca ziua sa aibă mai multe ore. Este foarte greu să îmbin rolul de soție cu cel de mamă și dezvoltarea proiectului meu, dar încerc să găsesc mereu echilibrul.”
 • Cine te susține în acest proiect?
”Susținătorii principali sunt soțul meu, mama mea și socrii mei.”
 • Unde îți vezi proiectul peste 5 ani?
”Visez să audă cât mai multă lume de produsele mele, să le testeze și să simtă iubirea și energia pozitivă investită în fiecare produs. Mi-ar plăcea tare mult să îmi măresc echipa, iar atelierul sa fie un fel de șezătoare modernă.”
 • Ce ofertă ai pentru luna Martie?
”În luna Martie am ales să răsfăț doamnele cu seturi de bijuterii cusute manual, cu o gamă variată de modele tradiționale, dar și cu flori. Am realizat coliere din lână împâslită în culori pastel, iar culoarea anului 2018 – ultraviolet, fiind și preferata mea, se regăsește în majoritatea colierelor.”
 • Unde te pot găsi cei interesați?
”Eu sunt din Timișoara, iar în luna Martie voi participa la mai multe târguri pe care le voi anunța pe pagina mea de Facebook Atelierul Doamnei P. O noutate pentru mine va fi participarea la Târgul de handmade de la Sibiu (30 Martie), fiind pentru prima dată când particip la un târg organizat într-un alt oraș decât Timișoara.”
Sunt de-a dreptul fascinată de aceste zâne Waldorf. Nu eram foarte bine familiarizată cu acest concept, însă după discuția cu Roxana mi-am mai lămurit din neclarități. Tot ce înseamnă tradițional e aproape de sufletul meu, iar lucrările Roxanei împlinesc această calitate.
Mulțumesc Roxana pentru răbdarea de a-mi răspunde la toate întrebările, dar vroiam să aflu cât mai multe lucruri. Spor în tot ce faci și cât mai multe realizări!

Joi, așa cum v-am obișnuit, revin cu o nouă idee de cadou!

Pe curând!
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *