cadouri

Mâinile dibace ale Ralucăi Popa în lumea fetrului!

Posted on in cadouri · handmade · Pasiune

Săptămâna ce tocmai stă să se încheie a fost mai aglomerată decât credeam, dar a adus multe bucurii o dată cu ea. Acesta a fost unul din motivele pentru care nu am postat ieri, așa cum v-am obișnuit și am postat azi, pe blog o nouă idee de cadou pentru luna Martie.

Dacă ultimul articol ne-a dus în lumea de poveste a cărților Usborne, azi o să ne bucurăm ochii de minunățiile din fetru făcute de <<Mânuțe dibace>>. Am fost și încă sunt pasionată de lucru cu fetru. Am avut și eu câteva tentative de a mă apuca de fetru, dar când văd cât de perfecte sunt lucrările altor mămici, mă dau bătută și mă axez pe ceea ce îmi iasă și mie, perfect sau aproape perfect.

Așa cum am spus mai sus, <<Mânuțe dibace>>, mai exact omul din spatele acestui proiect, Raluca, ne va surprinde astăzi cu lucrările ei din fetru.

  • Raluca, pentru că e prima noastră colaborare, prezintă-te în câteva cuvinte pentru cititorii blogului meu!

”Bună. În primul rând aș vrea să îți mulțumesc pentru oportunitatea de a-mi prezenta proiectul. Eu sunt Raluca, am o fetiță de 4 ani și încă un bebe pe care îl așteptăm la vară. Sunt traducător de profesie, iar după ce micuța a împlinit 2 ani am ales să lucrez de acasă. Așa că, de peste 2 ani în paralel cu traducerile am început să lucrez și cu fetrul.”

  • Care este pasiunea ta?

”Îmi plac multe activități, dar cea pentru care am făcut o pasiune este realizarea de jucării pentru copii. Așa că timpul liber îl folosesc pentru a căuta idei și pentru a pune în practică dorințele celor mici.”

  • „Mânuțe dibace” se numește proiectul tău, cum a luat ființă și cum a evoluat el?

”În urmă cu 2 ani am descoperit așa numitele „quiet books” și mi-am dorit una și pentru fetița mea. Am strâns materialele necesare și am început să lucrez. Primele activități au fost stângace, mai ales că nu eram obișnuită cu materialul, cusăturile, dar ei i-a plăcut rezultatul. Cu principiile educației de tip Montessori eram deja familiarizată, așa că am început să adaptez activitățile la ceea ce se putea realiza din fetru. Au apărut și primele comenzi după deschiderea oficială a paginii, iar în timp jucăriile au devenit mai complexe, am diversificat gama de produse.”

  • Ce te diferențiază față de celelalte persoane care lucrează cu fetru?

”Am preferat încă de la început să realizez pagini cu activități aerisite, clare, cu control al erorii, astfel încât cei mici să nu se frustreze ușor și să nu fie bulversați de multitudinea de elemente. Lucrez numai pe comandă pentru că fiecare copil este unic, se dezvoltă în ritmul lui, iar produsul trebuie să i se adreseze lui în mod specific.”

  • Cine sunt principalii tăi susținători în acest proiect?

”Familia este susținătorul numărul 1. Toată lumea se implică activ. Fetița este sursă de inspirație, este la vârsta când este destul de creativă și mă pune mereu la încercare.”

  • Unde îți vezi proiectul peste 5 ani?

”Îmi doresc să evoluez cât mai mult. Am planuri pentru a crea activități complexe pentru grupa de vârstă 5ani+, dar și o diversificare a modelelor de activități pentru cei mai mici clienți, grupa 6luni-1an. Îmi doresc deasemenea și o mică serie de accesorii pentru mămici și fetițe.”

  • Ce ofertă ai pentru luna Martie?

”Pentru mărțișor am lansate deja modele de broșe și semne de carte. Toate comenzile de peste 10 bucăți plasate până pe 20 februarie primesc un mărțișor surpriză. Iar în perioada 23-28 februarie vom avea reduceri.”

  • Unde te pot găsi cei interesați?

”Creațiile noastre pot fi admirate și comandate vizitând pagina de Facebook <<Manute dibace>> .”

Raluca mi-a demonstrat azi, că pentru copilul ei, o mamă e permanent în acțiune și într-o continuă perfecționare. Felicitări, Raluca, că vrei să devii mai bună în cea ce faci, cu fiecare zi care trece și deasemenea felicitări pentru ceea ce faci. Cred că activitățile de acest tip, Montessori, lasă copilul să se dezvolte în propriu ritm.

Cei care vă doriți un astfel de cadou pentru copiii voștri, puteți apela cu încredere la Raluca. Cu siguranță vă veți încânta prichindeii.

Marți, așa cum v-am învățat deja, revin cu o nouă idee. Dacă azi ne-am delectat cu fetru, următorul articol va fi cu și despre piele. Cosoveanu Magda, ne va fi gazdă.

Pe curând!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *