Angustifolia Vera, lavanda plină de parfum a Cristinei Aga!
100% natural

Angustifolia Vera, lavanda plină de parfum a Cristinei Aga!

Posted on in 100% natural · cadouri · Călătorii · handmade

Așa cum v-am promis încă de sâmbătă, azi vom sta de vorbă cu Cristina Aga și vom afla oferta ei pentru luna Martie. Pasionată de lavandă și de tot ce are legătură cu acesta, Cristina a reușit să-mi aducă în casă mirosul terapeutic al lavandei, doar privindu-i fotografiile primite de la ea. Cred că nu ai nevoie de altă terapie, decât să fi înconjurat permanent de flori. Așa cum vă spuneam și-n articolul Inei, cea care face aranjamente cu mușchi stilizați, florile sunt mijlocul prin care poți aduce foarte ușor zâmbetul pe chipul meu și probabil pe chipul majorității femeilor. Azi, Cristina, ne va dezvălui câteva lucruri din pasiunea ei pentru lavandă.

 

Cristina, cine ești tu și ce ar trebui să știe cititorii despre tine?

”Sunt o persoană activă și mereu caut să îmbin utilul cu plăcutul. Am 34 ani și sunt mămica unei fetițe de 5 ani. Lucrez la birou, ceea ce mă face să îmi doresc să petrec cât mai mult timp în aer liber cu familia. Am început această afacere de familie din dorința unui venit suplimentar, cu speranța că într-o zi să pot renunța la munca de birou, iar bănuții să poată finanța multiplele operații și investigații medicale la care este supusă micuța mea, datorită unor probleme serioase de sănătate și totodată să ne putem întreține.”

Când a început pasiunea ta pentru lavandă?

”Ador florile și această pasiune cred că m-a ales eape mine, nu eu pe ea. Mi-am dorit un venit suplimentar care să îmi permită să petrec timp cu familia și în același timp să-mi aducă un venit. Având o casuță lângă Pitești și o grădină de 5.000mp am hotărât să mă documentez în ceea ce privește cultivarea lavandei. Pe măsură ce căutam și citeam mă îndrăgosteam de aceste flori extrem de parfumate. Beneficiile lor mă uimesc și acum, de aceea le recomand cu dragă inimă tuturor!”

Cum a luat naștere „Atelierul de lavandă”?

”Povestea a început în urmă cu aproape 6 ani în localitatea Teiu (județul Argeș) cu 6.000 butași cât firul de mărar, ce au devenit în 3 ani tufe cu peste 100 de tije cu flori și plantă.

Lavanda pe care o cultiv eu, este din soiul pentru parfum (Angustifolia Vera) și ne încântă simțurile din luna mai până în septembrie.

Cultura este de tip organic – nu folosim îngrășăminte sau fertilizatori, nu o stropim cu nimic, este îmbrățișată de razele soarelui și sărutată de picăturile de ploaie. O uscăm în pod, la loc umbrit și aerisit, iar apoi o depozităm în cutii de carton, ferită de lumină, pentru a-și păstra culoarea intensă și mirosul deosebit.

Avem clienți peste tot în țară și ne ocupăm cu atenție de fiecare client, respectându-i preferințele și nevoile sale.” 

Care este sentimentul să fii înconjurată zilnic de flori?

”<<Atelierul de lavandă>> este o afacere de familie și îngrijim plantele cu propriile forțe – cules, prelucrat în buchete, aranjamente, mărturii și săculeți, dar și pentru săpat și curățat de buruieni.

Simt o împlinire extraordinară când văd un client mulțumit de colaborarea avută cu mine, fie doar pentru un simplu aranjament, sau pentru decorarea unei nunți. Acord aceeași atenție pentru orice comandă, fie de un buchet, sau 100 de buchete.

Lavanda este transpusă prin diverse vaze, borcane, ceainice, cutii de carton sau lemn, scoarță de copac, accesorizate cu sfoară, dantelă, panglică, fluturi, grâu, lalele, trandafiri sau diverse alte obiecte.”

Deci, familia ta e implicată și ea în acest proiect?

”Da, așa cum v-am spus, este o afacere de familie, în care sunt implicați mama și fratele meu, care mă ajută enorm. Fetița mea adoră să culeagă lavandă cu mine și să ne facem coronițe cu lavandă și flori de câmp.”

Unde îți vezi proiectul peste 5 ani?

”Peste 5 ani, doresc să măresc suprafața de lavandă cultivată și deasemenea vreau să ajung să prelucrez lavanda în ulei și apă florală. Acest lucru implică achiziționarea de teren, îngrădire corespunzătoare, utilaje profesionale și multă forță de muncă. Un proiect de suflet pe care îl prevăd pentru viitor, este o florărie prin care să pot face livrări și să mă pot ocupa mai ușor de evenimente.”

Ce ofertă ai pentru luna Martie?

Oferta mea pentru luna martie constă în aranjamente în mini vaze la un preț foarte accesibil (începând de la 10lei), pentru a fi oferite soțiilor, mamelor, colegelor, rudelor, prietenelor, etc., dar și vaze și ceainice superbe ce nu au doar scop decorativ, ci și întrebuințarea casnică obișnuită. De asemenea, găletușe sau orice obiect din sticlă, decorat cu lavandă și scorțișoară, dantelă și/sau felii de lămâie deshidrată fac un tot armonios și decorează cu succes orice birou sau casă.

Fiecare aranjament se împachetează individual, iar în cazul comenzilor mai mari de 100lei, am pregătit și câte o surpiză pentru clienți (saculeti cu lavanda, mini vaze, etc). ”

 

Unde te pot găsi cei interesați?

”Cei interesați de lavandă și de aranjamentele mele din lavandă, mă pot găsi pe:

Facebook : Atelierul de lavanda (https://www.facebook.com/atelieruldelavanda/?ref=settings )

Site în lucru : www.atelieruldelavanda.ro

Email: cristina.aga@gmail.com sau la numărul de telefon: 0724998524”

 

Povestea Cristinei, îmi demonstrează încă o dată că poți îmbina utilul cu plăcutul, că poți petrece timp cu familia, dar în același timp poți aduce un venit considerabil. Cu siguranță ca în orice afacere există suișuri și coborâșuri, dar fără acestea parcă nu ne-am ambiționa să reușim și să devenim mai buni în ceea ce facem. Nu degeaba e vorba din bătrâni ”Prin muncă și stăruință poți ajunge la dorință” proverb ce o caracterizează pe Cristina! 

Mulțumesc mult, Cristina pentru că ți-ai deschis sufletul în fața noastră, îți doresc să ajungi acolo unde vrei, să ai propria ta florărie și pasiunea ta să devină jobul tău de zi cu zi. Mai presus de toate, îi doresc multă sănătate micuței tale și ție putere multă! Te îmbrățișez cu drag!

Continuam joi, cu o nouă idee de cadou pentru luna Martie, Elena Ion-Cauris ne va duce în lumea de poveste a cărților Usbourne.

Pe curând!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *