Bursa de Fericire

Cât acțiuni ai fi dispus să cumperi la bursa ta de fericire?

Participarea la Superblog 2017 mi-a adus atât de multe lucruri bune, iar unul dintre ele a fost că am aflat de faptul că pot fi dăruitor acționar la Bursa de fericire. Una dintre participantele la blog și câștigătoare a unei frumușele sume de bani, a postat pe blog diploma ei de dăruitor acționar și faptul că își donase premiul câștigat spre această campanie.

Pentru cei care nu știți, Bursa de fericire, este platforma de strângere de fonduri a Asociației Dăruiește Viață, pentru proiecte din domeniul sănătății. Cel mai ambițios proiect al Bursei de Fericire este construirea primului spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România, Spitalul Dăruiește Viață.

Printre proiectele finalizate ale Asociației Dîruiește Viață se numără:

  • modernizarea camerei de gardă a secției pediatrie de la Institutul Clinic Fundeni – martie 2014;
  • modernizarea laboratoarelor de diagnostic pentru cancerul limfatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni – octombrie 2014;
  • dotarea Spitalului Universitar de Urgență din București cu echipamente ultramoderne pentru operații laparoscopice – decembrie 2014;
  • dotarea Institutului Clinic Fundeni cu aparate Accuvein – februarie 2015;
  • renovarea secției de Oncologie de la Spitalul Elias – iunie 2015;
  • dotarea unor spitale din zona Moldovei cu aparatură necesară bunei funcționări și confortul pacientului – noiembrie 2015;
  • construirea al 4-lea centru de transplant din România, la Spitalului Universitar de Urgență din București – aprilie 2014;
  • renovarea și reamenajarea compartimentelor de Imunologie, Hemato-oncologie și Diabet din cadrul Spitalului Clinic de Copii din Brașov – mai 2017;
  • dotarea Spitalului de Copii ”Louis Țurcanu” din Timișoara cu un bronhofibroscop – iunie 2017;
  • renovarea de la zero a primei clinici de Transplant de celule stem la copii din România – Timișoara – noiembrie 2017.

Era dacă nu mă înșel în primele zile ale acestui an, așa că nu am stat prea mult pe gânduri și i-am urmat exemplu. Vroiam să fie un an mai bun, și cum putea să fie altfel decât să începem să facem cât mai multe fapte bune. Însă nu despre asta vreau să vorbesc acum, ci despre ce a urmat după…

În momentul în care am intrat pe site-ul campaniei, am văzut cu foarte mulți oameni, și-au unit forțele pentru a aduna împreună suma necesară acestui proiect. Fiecare e îndemnat să își creeze propriul eveniment de strângere de fonduri! Poți să strângi bani din orice: din ziua ta de naștere, nunta ta, sportul tău favorit sau din orice idee creativă. Îți alegi perioadă, evenimentul și deasemenea câte acțiuni îți propui să strângi cu evenimentul tău.

Pentru că eram la începutul lunii ianuarie și urma să vină ziua de naștere a băiețelului meu, am creat un eveniment pentru ziua lui, în care îi rugam pe cei care vor și pot să doneze la Bursa de Fericire în locul cadourilor pentru Andres. El e un copil sănătos și vroiam să fim mai aproape de cele care sunt în suferință. Proiectul cel mare e cel care mă motivează cel mai mult: Primul spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România.

Timpul a trecut și campania mea a fost fără nici un rezultat. la finalul celor 30 de zile, nu am reușit să strâng nici măcar o acțiune, față de cele pe care le donasem eu inițial. Am fost dezamăgită, dar e-mailul primit mi-a ridicat puțin moralul:

Dragă Florina,

Îți mulțumim pentru că ți-ai propus, alături de noi, să oferi zâmbete, confort și siguranță pentru cei care au nevoie: bolnavii de cancer.

Suntem recunoscători pentru intenția cu care te-ai înscris să faci această campanie.

S-ar putea ca la un moment dat o persoană să decidă să ne sprijine datorita unei postări făcute de tine, referitoare la Bursa de Fericire și tu să nu afli asta niciodată!

Urmărește-ne în continuare pentru a vedea proiectele pe care le facem. Inspira-te din modul în care fiecare dintre noi poate contribui cu ceva semnificativ pentru fericire, pentru zâmbete și șanse la viața.

Sigur că atunci când tu consideri că este cel mai potrivit pentru tine, suntem încântați să ni te alături ori de câte ori vrei o nouă doză de fericire.

Trimite-ne vești,

Prietenii tăi de la Bursa de Fericire

Așa că cei care vreți să faceți o faptă bună, puteți oricând să cumpărați acțiuni la bursa de fericire.

Trebuie doar să conștientizați că unii dintre noi sunt mai puțin norocoși și au nevoie de ajutorul nostru, fie el cât de mic. Trebuie doar să vrem să investim și-mi fericirea altora, nu doar într-a noastră.

1 acțiune = 10 lei = un zâmbet = o bucurie

Sau poți dona 2 Euro cu textul SPITAL la 8844. Cei care ați muncit în anul precedent, puteți alege să redirecționați 2% din impozit, iar cei care aveți firmă, deasemenea puteți redirecționa 20% din impozitul pe profit datorat statului.

Mulțumesc tuturor!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *