handmade

Interviu cu Ana-Maria Băbușanu Macarie și Daruri pentru suflet!

Posted on in handmade · Pasiune

Pentru că mai e o lună până la începutul primăverii am promis că vă vin în ajutor cu idei pentru cadouri de 1 și 8 Martie. Când încă eram în țară îmi petreceam timpul realizând diferite lucrușoare. Acum timpul îmi e cam limitat, dar nu am renunțat de a-mi petrece timpul încântându-mi ochii cu minunățiile făcute de alte mămici. Tocmai despre astfel de mămici să vă scriu.

Azi este despre Ana Maria Băbușanu Macarie, cea care a ”spart gheața” așa că am rugat-o să-mi răspundă la câteva întrebări, pentru a afla și voi despre pasiunea ei pentru handmade și mai apoi veți vedea și oferta ei pentru 1 și 8 Martie.

  1. Cine e Ana-Maria Băbușanu Macarie?

Ana-Maria este un om simplu mediocru, care în general nu iese în evidență. În primul rând sunt MAMĂ! Fără micuții mei nu sunt eu, sunt incompletă și poate chiar incapabilă să realizez minunății! De când ii am pe ei am devenit cineva; ei mă motivează, mă ambiționează și îmi dau putere să lupt! Am o familie frumoasă, de care sunt mândră, și…ma simt împlinită! Mulțumirea sufletească, liniștea și pacea din sânul familiei sunt prioritare pentru mine. Sunt absolventă de Asistență socială însă nu am profesat încă niciodată, și nu pentru că nu mi-aș fi dorit, ci pentru că deocamdată nu am reușit. Am lucrat în domeniile Administrativ – Secretariat -Contabilitate. În ultimii 2 ani am fost în concediu pentru creșterea copilului, iar de vreo trei luni, de la finalizarea acestuia sunt în șomaj.

  1. Când a început proiectul „Daruri pentru suflet” și cum a evoluat el?

Proiectul <<Daruri de suflet>> a început din dorința de a face ceva pentru micuții mei… Îmi doream sa le ofer ceva special, făcut de mine și mi-a venit ideea unor păpuși care să semene cu ei. Ei au fost foarte încântați și ulterior au venit multe aprecieri și încurajări din partea cunoscuților. Asta se întâmpla acum aproximativ un an.

Mi-am făcut curaj și am continuat sa mai lucrez..am făcut multe cadouri,  apoi mai mult întâmplător, au început să apară și ceva comenzi.

Fetița mea are un par foarte lung și frumos, motiv pentru care m-am ambiționat să încerc tot felul de floricele cu care să-i împodobesc codițele și deși primele încercări au fost eșuate până la urmă mi-au ieșit! O bună perioadă de timp ofeream cadouri la toate fetițele cunoscuților cu accesorii pentru păr.

Și pentru ca îmi place să ofer cadouri din suflet, nu doar cu anumite ocazii, m-am apucat și de flori din hârtie creponată.

Fiecare început a fost timid și poate lipsit de strălucire, dar cu timpul eu simt că am progresat, deși mai am foarte multe de învățat.

Acum fac păpuși, accesorii pentru păr, flori textile pentru diferite întrebuințări, broșe, flori șii aranjamente florale din hârtie, și nu numai. Pun în practică mereu idei noi.

Multe, foarte multe dintre lucrurile făcute de mine au fost oferite cadou, de aici și numele de<<Daruri de suflet>>, pentru că așa am pornit la drum…cu gândul de a face daruri celor dragi!

  1. Cum îți împarți timpul între muncă, casă și pasiunea ta pentru handmade?

Mda…Deocamdată sunt norocoasă, dacă pot spune așa. După cum v-am spus, încă nu am revenit la serviciu. Am fost în concediu pentru creșterea copilului, iar după ce băiețelul a împlinit doi anișori , am intrat în șomaj întrucât firma la care lucram a intrat în procedura de faliment. Cu toate astea, mult timp liber nu am…Fetița mea de 5 anișori, care merge doar până la prânz la grădiniță și băiețelul de 2 anișori, îmi ocupă toată ziua. Mai e și soțul și treburile casnice, încât uneori abia mai am timp să respir, dar chiar și așa nu mă plâng. Îmi iubesc familia și iubesc tot ceea ce fac.

De handmade mă ocup în general când dorm piticii. La început lucram noaptea, după ce adormeau ei, câteva ore, acum, în schimb, cad și eu frântă alături de ei. Când am vreo comandă sau pur și simplu îmi propun să lucrez ceva ma trezesc mai repede dimineața.

  1. Unde te vezi cu proiectul tău peste 5 ani?

Greu de răspuns la această întrebare. Sincer, nici nu știu dacă să sper că voi reuși să mă dedic în totalitate acestui hobby în speranța că voi reuși să mă și întrețin din el. Deocamdată îmi lipsește curajul. Uneori îmi e teamă să mă gândesc că în curând va trebui să mă întorc la serviciu și să stau mai mult departe de micuții mei, de aceea pentru moment prefer să amân cât mai mult acest moment . Sper totuși să nu renunț să fac ceea ce îmi face plăcere și să reușesc să progresez, în rest…Doamne ajută!”

  1. Cine te susține în acest proiect?

”Deocamdată ma susțin cei apropiați, soțul meu, părinții, prietenii buni. Însă în momentul de față, vorbim doar despre un hobby. Dacă ar fi sa pun problema altfel și să mă gândesc la ceva mai serios, sincer, nu mai știu ce susținere aș avea.

  1. Ce ai pregătit pentru luna Martie?

Pentru luna Martie am început să lucrez pentru necesar propriu în primă fază, dar realizez și pe comandă.

Pentru doamne am pregătit broșe tip pălărie: o diversitate de floricele în diverse culori. Gândul meu este să ofer de 1 Martie flori diverse în culorile Mărțișorului – roșu și alb, iar de 8 Martie broșe colorate care să pot accesoriza orice ținută.

Pentru copii, am pregătit animale tip broșă și floricele în culorile alb și roșu.

Pentru 8 Martie lucrez încă la câteva modele de aranjamente florale deosebite, cu mini-roze și ghiocei – aranjamente în suport tip pălărie sau coșuleț.

  1. Unde te pot găsi cei interesați de lucrurile făcute de tine?

”Pentru cei care vor să vadă lucrările mele pot vizita pagina mea << Daruri de suflet>>. Aștept cu mare drag părerile voastre, sfaturile, sugestiile și chiar criticile!

Îi mulțumesc mult Anei-Maria pentru că și-a deschis sufletul și mi-a povestit despre pasiunea ei pentru handmade. Dacă vă plac lucrările ei, nu existați să o contactați pe pagina ei de Facebook. Sâmbătă vom fi alături de Andra Tudor , cu alte idei de cadouri pentru luna Martie.

Please follow and like us:

2 Replies to “Interviu cu Ana-Maria Băbușanu Macarie și Daruri pentru suflet!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *